Societat

canet de mar

Multaran qui jugui a pilota a les places durant la nit

L'Ajuntament comença a aplicar la nova normativa de civisme aprovada fa uns mesos, però avisarà els infractors abans de fer-los pagar

La quantitat establerta si s'incompleix la prohibició és de fins a 400 euros

L'Ajuntament de Canet vol estendre el civisme i la convivència entre els seus veïns, encara que sigui a cop de sanció. La normativa que regula la manera com s'han de comportar els ciutadans als espais públics ha començat a caminar fa poques setmanes, però des del govern del PSC i UMdC s'ha entès que hi ha actituds que s'han de frenar des del primer moment. Una d'aquestes, i que ja ha començat a generar polèmica, és la de prohibir que es jugui a pilota a les places i que també es faci ús del monopatí a partir de les 10 de la nit. El motiu? Evitar el soroll i la remor, que es multipliquen en indrets com la plaça de la Universitat, inaugurada fa poc més d'un any en ple centre del municipi. Aquest espai té 5.622,24 m² i disposa de jocs infantils, una pista esportiva amb vestidors annexos, un petit escenari amb platea a l'aire lliure, lavabos i una guingueta amb servei de bar. La plaça era i és un lloc habitual de trobada dels infants i joves, que omplen la canxa a l'aire lliure per practicar-hi diferents esports. Tot i que des de la remodelació de la plaça hi ha rètols que indiquen que s'hi podrà jugar de les 10 del matí a les 10 de la nit, el cert és que això no es compleix. L'alcaldessa accidental i primera tinenta d'alcalde, Cati Forcano (UMdC), assegura que la mesura sancionadora “no és la que voldríem, però sovint és l'única que obté resultats”. Forcano explica que la filosofia de l'ordenança de civisme se centra a aconseguir que “els espais públics siguin de tothom i que tothom trobi el moment per gaudir-ne”. En aquest sentit, admet que la situació que es viu a la plaça Universitat no es correspon amb aquests principis de convivència. “Som conscients que la gent ha de poder fer esport, per això hi ha una pista, però som igual de conscients que aquest esport ha de tenir un horari regulat que no entri en contradicció amb el dret dels veïns a descansar”, indica la regidora, que hi afegeix que properament s'instal·laran a les places i espais públics uns rètols que alertaran de la prohibició de jugar a pilota i anar amb monopatí després de les 10 de la nit. En el cas de la plaça Universitat, en un primer moment els veïns de les cases amb el pati que donava a la plaça “estaven farts de veure com els jugadors saltaven la paret per anar a buscar la pilota”.

Tot i això, Cati Forcano destaca que “sempre hi haurà un avís previ abans d'imposar la sanció, que pot arribar a ser de 400 euros”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró