Societat

seguretat

Nova batuda policial contra la prostitució als carrers de Barcelona

Durant l'operació es van detenir tres proxenetes que obligaven una menor nigeriana a prostituir-se al Raval

Es van fer prop de noranta identificacions

L'alcalde Hereu ja ho va expressar fa unes setmanes. “El 2009 hi va haver algun aspecte que no va anar bé [en referència a les fotografies de la Boqueria] i aquest estiu no deixarem que la prostitució envaeixi l'espai públic”. Dit i fet. Els tres cossos policials amb competències a Barcelona –Mossos d'Esquadra, Policía Nacional i Guàrdia Urbana– van dur a terme ahir a la matinada una nova macrobatuda conjunta contra la prostitució als carrers de la capital catalana, la segona en menys de dues setmanes de diferència, després del dispositiu de la matinada del 4 de juliol als voltants del Camp Nou i la zona universitària. En aquella ocasió, els agents van identificar un centenar de persones, entre prostitutes i clients, i van detenir onze persones, nou de les quals per infraccions de la llei d'estrangeria i dues per reclamacions judicials.

La batuda d'ahir a la matinada es va centrar en diferents punts del centre de la ciutat, com el barri del Raval, Glòries i la ronda de Sant Antoni. Els resultats van ser semblants a l'anterior operació. En total es van identificar 85 persones i es van detenir set prostitutes per aplicació de la llei d'estrangeria. La batuda d'ahir, però, va anar molt més enllà que la del 4 de juliol.

Alliberen una altra nena

La Policía Nacional, que dirigia l'operació, amb la col·laboració de la resta de cossos policials, va aprofitar la batuda per finalitzar una operació oberta contra tres proxenetes que estaven obligant una nena nigeriana a prostituir-se al Raval, la sisena nena que s'allibera de les xarxes del barri en el darrer mes i la primera que no és de nacionalitat romanesa. Dues de les detencions es van fer a Barcelona i la tercera a Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Dos dels detinguts són d'origen ghanès i el tercer és nigerià.

Durant aquesta operació, els agents també van identificar dues noies més nigerianes que suposadament estaven relacionades amb la xarxa desarticulada de proxenetes i que asseguraven que encara eren menors d'edat. Les dues van passar a càrrec de la Fiscalia de Menors, que en la posterior prova d'edat va determinar que cap d'elles tenia menys de 18 anys. La víctima que sí que era menor va passar a disposició de la Fiscalia, que està previst que la posi a disposició de la DGAIA.

“Si la víctima és menor d'edat podem actuar de forma més contundent contra les xarxes de proxenetes, perquè la llei és més dura”, expliquen des de l'Ajuntament, que descarten que s'hagi emès cap ordre per intensificar la pressió policial contra aquest tipus de bandes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt