Societat

SOCIETAT

Pubilles i hereus ‘comprats'

L'Ajuntament de Riudellots dóna 300 euros als joves que acaben els estudis, però s'han de presentar a hereu i pubilla

Per l'equip de govern, es tracta d'implicar més els joves en la festa major; per l'oposició, és coacció

A Riudellots de la Selva van instaurar l'any 2004 uns premis en metàl·lic de 300 euros per motivar els estudiants. Primer aquests diners eren per a cada estudiant que acabava el batxillerat, al cap de poc s'hi van afegir els que acabaven els cicles formatius superiors, i actualment s'hi inclouen els de cicles mitjà i superior i, a més, si hi ha estudiants que justifiquen que han tingut dificultats amb els estudis o tenen necessitats especials i per això no han pogut acabar, també reben el premi.

En l'últim ple de l'Ajuntament es va fer un pas més en aquesta política de motivació i es va incloure en aquest contracte de bon estudiant una clàusula especial, de manera que, a més d'acreditar que han acabat els estudis, si els estudiants volen endur-se els 300 euros, hauran de presentar-se com a candidats a pubilla i hereu del poble, i a participar al llarg de l'any en els actes que el càrrec requereixi. Per alguns, com és el cas dels regidors d'IpR, tot plegat és un disbarat. IpR argumenta que la feina dels estudiants és precisament estudiar i no se'ls ha de donar premis en metàl·lic, i que en tot cas caldria buscar altres camins per motivar-los.

El regidor de Joventut, Ramon Quintano, va argumentar en el ple que amb la modificació de les bases es pretén “complementar la motivació”. Els d'IpR no en diuen motivació, en diuen “coacció”. ”Fa la sensació que els diem que es presentin als actes de la festa per calés”, va dir Paola Estrada, regidora d'IpR.

L'alcaldessa, Montserrat Roura, va defensar la modificació argumentant que l'elecció de l'hereu i la pubilla “forma part de la cultura catalana”. “Es tracta de garantir l'assistència a l'entrega [dels premis] i fomentar la participació dels joves al concurs”. Sembla que tots plegats tenen molt clar que, com va dir un regidor al ple, els joves “si no se'ls obliga no ho fan” (referint-se a la seva participació en actes del poble). Malgrat tot, l'equip de govern no considera que la participació en l'elecció de pubilla i hereu sigui baixa: l'any passat s'hi van presentar sis nois i noies, “però si s'hi presentessin tots, millor”, opina Roura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró