Societat

Set comarques, en contra de massificar les renovables

Reclamen, en un manifest, que s’escolti la veu dels pobles

Concentren el 60% dels parcs eòlics projectats

Set comarques d’interior, que ja havien fet accions prèvies de rebuig, s’han aliat en contra de la massificació de projectes d’energies renovables i han publicat un manifest conjunt en què reclamen que s’escoltin les veus dels municipis davant l’allau de propostes. L’Alt Camp, l’Anoia, les Garrigues, la Segarra, l’Urgell, el Priorat i la Conca de Barberà representen el 15% del territori català i s’hi concentren el 60% dels parcs eòlics projectats i la meitat de les plantes fotovoltaiques. Els presidents dels consells comarcals de les set comarques van escenificar ahir l’aliança en un acte al Consell de la Conca de Barberà, segons publica l’ACN.

L’acord d’ERC i JxCat és vist amb bons ulls pels representants d’aquests organismes ja que els esperona que el nou govern tingui més “sensibilitat” en aquesta qüestió. “Esperem que ens facin cas i ens escoltin. Som set consells comarcals, representem el 15% del territori i, amb 166 municipis, sumem més del 17% dels municipis de tot Catalunya; té una força tremenda i això no pot passar desapercebut per a l’administració”, va explicar el president del Consell de la Conca, Magí Trullols. “De la mateixa manera que veiem necessària la transició energètica, també cal veure’s necessari que es faci de manera consensuada, que tothom s’hi trobi bé”, hi va afegir.

En el manifest signat es recull que no es pot perdre més sòl conreable i fèrtil, al servei del “colonialisme extractiu”. “A les Garrigues hi ha pobles en contra i alguns altres a favor, només volem que puguem decidir la implantació dins del nostre territori”, deia el president del Consell d’aquesta comarca, Jaume Setó. Avui dia, a Catalunya hi ha 811 aerogeneradors en funcionament, repartits en 45 parcs eòlics de 12 comarques. D’aquests, 105 molins són a l’Anoia, gairebé 80 a la Conca i 18 a la Segarra. A tall d’exemple, en aquesta comarca se’n demanen 155 més, cosa que suposaria multiplicar gairebé per deu els actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona