Societat

Nou geriàtric a Palamós per treure profit del mar

El nou complex Palamós Mar oferirà fins a 63 places per a gent gran, algunes de les quals amb subvenció pública

Palamós disposarà, a partir de l’1 de juliol, d’una nova residència geriàtrica amb capacitat per a 44 interns –ampliable fins a 63–. El centre, anomenat Palamós Mar, és privat però pretén contribuir a descongestionar les llistes d’espera a la comarca amb places subvencionades per la Generalitat, també per al conjunt de la demarcació, amb previsió d’ocupar fins a 35 persones quan estigui a ple rendiment.

El centre disposa de 36 habitacions, la majoria dobles (27), però també n’hi ha d’individuals (9). Està situat a l’inici del carrer President Macià, a escassos 200 metres de la platja Gran, que serà un dels actius dels quals podran gaudir els futurs residents.

Segons explicava la directora del nou equipament, Sandra Medina, treballadora social de l’hospital comarcal durant més de 27 anys, el concepte en què volen insistir és el de “residència mediterrània”, per fomentar un “envelliment actiu” a prop també del mercat municipal i la zona comercial del nucli antic i el carrer Major. Hi haurà gent gran amb dependència i gent gran autònoma, a més d’un servei de centre de dia.

Els interns gaudiran també d’un jardí interior i espais comuns, i disposaran, a més de biblioteca, de sales de rehabilitació i massatges, perruqueria o espais de culte, a més de menús adaptats a les necessitats de cada usuari (com ara en trituracions i textures) però inspirats en receptes i ingredients de proximitat i basats en la dieta mediterrània.

Estades temporals

Medina avançava que ja tenen força reserves per a l’estiu, algunes de temporals, un servei que oferiran per donar a conèixer les instal·lacions i que permet que antics residents al municipi hi retornin o tenir cura de la gent gran de famílies que hi estiuegen. A la llarga, potser disposaran de menys places estacionals, explica la directora, perquè donaran prioritat a les de llarga estada.L’alcalde, Lluís Puig, va lloar en la presentació que “amb iniciatives com aquesta Palamós segueix ampliant i reforçant la seva capitalitat sanitària i d’atenció sociosanitària i esdevé referent en aquest camp que ens identifica en el territori. Donem les gràcies als impulsors d’aquesta iniciativa i els felicitem, desitjant el millor per a la nova residència, que incorporem al municipi amb la il·lusió de poder treballar plegats en benefici de les persones grans i les seves famílies”. Per la seva part, Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, va remarcar que la inauguració de Palamós Mar “és una molt bona notícia per a la comarca; hi ha una gran demanda de sol·licituds per entrar a residències. Ha estat clau que hi hagi una col·laboració publicoprivada, creiem que la relació entre administració i empresa privada ha d’existir. Palamós Mar no és la clàssica residència que tots tenim al cap, i té un equip amb una llarga experiència i que sap molt bé el que fa.”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona