Societat

Albert Marfà

CEO de OIMO Bioplastic,

“Hem de posar fi al mal que fan les anelles de plàstic tradicional”

Han creat un material a partir d’algues, sucres naturals i olis vegetals que no resulta tòxic per a la fauna marina i que és útil per a la producció d’envasos d’un sol ús del sector de l’alimentació, les anelles de les llaunes de begudes o recipients de cosmètica. Han quedat finalistes en el Premi BBVA a la innovació en sostenibilitat mediambiental, en el qual col·labora la Federació d’Antigues Caixes Catalanes (FACC)

Un material biodegradable que prové d’algues marines i olis naturals i vegetals?

Sí, és un material biodegradable, tant a la terra com en l’aigua, salada o dolça, i no és tòxic per a la fauna marina, i té les mateixes propietats que té el plàstic. Es tracta d’un compost fet a partir d’algues, sucres naturals i olis vegetals. És una manera de contribuir a l’economia circular i a la sostenibilitat. El problema del plàstic tradicional és molt preocupant.

Com s’elabora aquest producte? I com el comercialitzaran?

Per produir-lo s’escalfen les molècules naturals presents en els extractes d’algues o olis vegetals per produir una reacció química que els permeti obtenir una sèrie de cadenes moleculars que s’adhereixen fins a crear aquest bioplàstic. Estem pendents de la patent, que ja hem sol·licitat. Cal dir, però, que nosaltres no elaborem productes finals, sinó que formulem i dissenyem aquesta nova matèria primera biodegradable que es pot adaptar a tot tipus d’aplicacions i que es pot utilitzar en la maquinària per treballar el plàstic que es fa servir actualment. La nostra start-up també ofereix serveis de consultoria a empreses finals que vulguin estudiar com poden adaptar aquest material als productes que fins ara elaboraven amb plàstic tradicional.

Com valoren un reconeixement com el de BBVA i la FACC?

A més de la satisfacció pel reconeixement professional, el més important és que institucions com les entitats bancàries posin atenció en buscar un món més sostenible i apostin per l’economia circular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS