Societat

Revetlla tranquil·la

Barcelona tanca la revetlla amb 25.000 persones a les platges i sense incidents destacats

Els Bombers han atès 763 serveis per petits incendis

Un detingut per agressió sexual a Esplugues de Llobregat

Revetlla tranquil·la sense incidents destacats. La directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, ha fet una valoració molt positiva de la revetlla de Sant Joan perquè tot i l’alta participació ciutadana, molt similar a la de fa dos anys, els incidents registrats s’han situat al nivell de l’any passat en plena pandèmia. En aquest sentit, ha atribuït les bones xifres al fet que la ciutadania ha sabut trobar l’equilibri entre “celebrar i fer-ho amb prudència”. Salvat també ha posat en valor el fet que durant la revetlla no s’hagi registrat cap víctima mortal a les carreteres catalanes tot i l’alt volum de vehicles que han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Pel que fa a l’ús de les platges durant la revetlla, Salvat ha destacat que, més enllà d’algun incident aïllat, la nit ha estat tranquil·la perquè la gent ha actuat amb civisme i seguint les recomanacions de les autoritats.

La part negativa de la nit han estat les dues agressions, una homòfoba al districte de Gràcia i una sexual a Esplugues de Llobregat, denunciades durant la revetlla.

Els Bombers han atès 464 avisos, la majoria per sufocar incendis a contenidors, papereres i mobiliari urbà. També han hagut d’intervenir en 112 petits incendis de vegetació.

Els Agents Rurals han fet 138 inspeccions d’activitat de risc d’incendi forestal, com fogueres, pirotècnia i castells de focs, i han fet 4 denúncies per incompliment de la normativa.

El 061 ha rebut 3.764 trucades, causades per 3.222 incidents diferents, un 6 % dels quals per qüestions relacionades amb la revetlla de Sant Joan. D’aquests, 2.070 s’han resolt telefònicament i en 1.152 casos ha estat necessària l’activació d’un metge a domicili o ambulància del SEM.

Durant la nit, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 857 persones relacionades amb la revetlla; 278 ho van ser per intoxicacions, 57 per agressions, 473 per accidents de trànsit, 38 per cremades, 2 per amputacions, 9 ofegaments i, aquest any, no s’ha atès cap afectació ocular.

Controls viaris

Els Mossos han fet 1.752 proves d’alcoholèmia, de les quals 205 han resultat positives. També s’han fet 46 test de drogues, dels quals 32 han donat positiu. Pel que fa a l’accidentalitat, s’han produït 22 accidents de trànsit sense cap víctima mortal.

Detencions

En el dispositiu de la revetlla d’aquest any s’han detingut un total de 59 persones arreu de Catalunya, xifra que representa un 31,4% menys respecte a l’any 2019 Una de les detencions ha tingut lloc a Esplugues de Llobregat per agressió sexual.

Trucades al 112

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès durant la revetlla 5.256 trucades procedents que han generat 2.590 expedients. Les trucades s’han realitzat especialment des de l’àmbit metropolità. Aquest any el 112 de Catalunya ha rebut un 27,7% més de trucades que la revetlla de l’any 2020, que es va tancar amb un total de 4.116 trucades rebudes.

Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona xifra en 25.000 el nombre de persones que han gaudit de la revetlla de Sant Joan a les platges de la capital catalana. La xifra està molt per sota de la revetlla de l’any 2019, quan eren 60.000 els barcelonins que havien traslladat la festa a la platja. El tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, assegura que malgrat el pont, molta de la gent que s’ha quedat a Barcelona ha circumscrit enguany la celebració en l’àmbit familiar. Batlle, de fet, ha aplaudit l’esperit “lúdic i cívic” de la població en una revetlla “normal” i pràcticament sense incidents destacats. Les platges han pogut reobrir amb normalitat a les 9 del matí.

“Ha estat una nit molt tranquil·la i s’han complert els objectius de control i vigilància”, ha assegurat Batlle ja en l’inici de la seva compareixença als mitjans de comunicació. El responsable municipal descarta, a partir del primer anàlisi de les dades policials, incidents destacats a les platges, així com al front marítim de Sant Martí i Ciutat Vella.

Batlle també considera que els dispositius per evitar problemes de civisme a espais “significats” de la ciutat, com la Barcelona o la Vila Olímpica han assolit els seus objectius. “La concentració important ha estat a les platges. Als carrers hi ha hagut ambient de festa, però sense cap tipus d’incident”, afirma.

En aquest sentit, el tinent de l’alcaldia apunta a un “comportament cívic generalitzat” de la ciutadania que ha permès també un desallotjament i posada a punt de les platges “puntual”. Segons l’estimació del consistori, el volum de deixalles retirades de les platges estarà al voltant de les vuit tones de residus.

En el capítol d’incidents, el més destacat han estat alguns incendis. Segons el balanç municipal, s’han cremat 64 contenidors, quinze zones de matolls a via pública, tretze arbres, dos vehicles, dos balcons i un matalàs. També hi ha hagut vuit focs de mobiliari urbà, cinc focs forestals amb superfície inferior als 150 metres quadrats i s’han hagut d’apagar sis fogueres.

Pel que fa als danys personals, el Servei d’Emergències Mèdiques ha atès cinc cremats, catorze persones per agressions i 68 per intoxicacions. Les dades, explica Batlle, estan “dins els paràmetres de la més absoluta normalitat”. Tampoc consta al consistori cap incident per agressions masclistes durant la darrera nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona