Societat

Toc de queda en marxa

El Tribunal Superior de Justícia autoritza el confinament nocturn en els 161 municipis amb una incidència més alta de contagis

Les restriccions de mobilitat fins al 23 de juliol es revisaran setmanalment

Des d’aquesta matinada ja no es pot circular pel carrer, excepte per un motiu d’urgència justificat, des de la una fins a les sis del matí, en els 161 municipis on s’ha decretat el confinament nocturn per l’elevada incidència de contagis. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ho va anunciar a través d’una piulada hores després que el Tribunal Superior de Justícia autoritzés les noves restriccions, sol·licitades per la Generalitat, com a mínim fins al 23 de juliol, i que ahir ja es publicaven al Diari Oficial de la Generalitat. “El confinament nocturn ha estat avalat. És una mesura difícil però necessària per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari. Entrarà en vigor aquesta nit. Entre tots tombarem la corba de la Covid-19”, afirmava Aragonès a Twitter.

La mesura afecta les localitats amb més de 5.000 residents amb una incidència acumulada a set dies igual o superior a 400 diagnosticats de Covid per cada 100.000 habitants, o bé municipis que, tot i no tenir aquests elevats registres, estan envoltats i podrien ser focus de contagis. Aquesta llista de 161 municipi es revisarà setmanalment per descartar o afegir els qui baixin del llindar establert o el superin. La majoria són municipis de l’àrea metropolitana, però també hi ha localitats de la costa, Tarragona, Girona o Puigcerdà. Els qui es desplacin de nit hauran de dur un certificat de responsabilitat que els acrediti, per sortir en cas d’emergència sanitària o anar a la farmàcia, per treballar, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura d’animals de companyia.

Per fer complir el toc de queda i les restriccions que des de dijous comporten el tancament de l’oci nocturn i la limitació de reunions a deu persones, es reforcen amb 300 efectius els Mossos d’Esquadra, que amb les policies locals, han de vetllar pel compliment del toc de queda. A Barcelona la Guàrdia Urbana intensifica un 25% els efectius a la nit.

Autocrítica d’Argimon

Les dades epidemiològiques continuen sent molt dolentes, amb noves xifres rècord, amb 9.416 contagis diagnosticats i 1.349 persones hospitalitzades, el doble que fa una setmana. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, admetia en una entrevista a Catalunya Ràdio que “clarament no hem fet bé les coses”, en confiar en la vacunació, i “l’error” en autoritzar els festivals musicals.

LA XIFRA

6
són els milions de persones afectades pel confinament nocturn, la majoria a l’àrea metropolitana.

‘Cap llar sense aliments’ recapta 400.000 euros

La Fundació La Caixa ha recaptat 397.145 euros per als bancs d’aliments durant la segona edició de la campanya Cap llar sense aliments. Amb aquest import, s’han aconseguit 420 tones d’aliments bàsics, i més de 8.000 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya tindran una alimentació bàsica garantida durant tot l’estiu. En total, a tot Espanya, s’ha arribat als 2,2 milions d’euros.

Prop de quatre milions de catalans vacunats

La meitat dels catalans ja tenen la pauta completa de vacunació contra la Covid –són prop de quatre milions de ciutadans–, però la situació epidemiològica continua empitjorant a Catalunya.

El REC.0 d’Igualada no es farà aquest novembre

L’organització del festival de pop-up stores REC.0 d’Igualada ha decidit no celebrar l’edició del novembre del 2021, per les incerteses de la pandèmia. La propera edició, doncs, serà el maig del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona