Societat

Front comú contra la violència envers el col·lectiu LGTBI

Més de tres mil persones es van concentrar ahir al passeig de Gràcia de Barcelona per reclamar “tolerància zero”

L’increment de la violència contra el col·lectiu LGTBI va motivar una concentració ahir a Barcelona, la segona protesta massiva del col·lectiu aquest mes de juliol després de les manifestacions de condemna per l’assassinat a la Corunya de Samuel, un noi gai.

Més de tres mil persones es van aplegar ahir a la tarda al passeig de Gràcia per reclamar “tolerància zero” amb la violència contra el col·lectiu LGTBI. La protesta estava impulsada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya i Pride Barcelona, que representen més de quaranta organitzacions, i va servir per visibilitzar un “front comú” per primera vegada en 44 anys, quan van sortir al carrer contra la llei de perillositat social. D’aquesta manera, volien denunciar les agressions i els discursos d’odi i de l’extrema dreta, que han anat en augment en els darrers mesos, segons van explicar.

El manifest que van llegir exigeix un “clam unitari contra l’odi”, mentre que els organitzadors alertaven d’un “augment de la violència LGTBI-fòbica a Barcelona, Catalunya i l’Estat espanyol”, i afirmaven que l’assassinat de Samuel ha estat “la gota que ha fet vessar el vas”. En plena concentració, centenars de persones convocades pel moviment Furiatrans van trencar la capçalera i es van afegir a la protesta.

Barrejats amb la resta de manifestants, es van poder veure representants polítics com la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, o el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha constatat 136 incidències homofòbiques aquest any a Catalunya, de les quals 23 han estat agressions físiques. El 40% de les incidències, un total de 55, s’han registrat a la ciutat de Barcelona. La darrera va ser dimecres. Es tracta d’una agressió verbal a l’estació de Sants. Allà, segons van denunciar fonts properes a la víctima, dos joves van insultar i amenaçar de mort una persona trans. La xifra s’apropa al total de l’any passat, quan es van denunciar 189 incidències per violència o discriminació.

LA XIFRA

136
incidències
per violència o discriminació ha registrat l’Observatori contra l’Homofòbia aquest any a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona