Societat

Cau la banda més activa en robatori de vehicles de concessionaris per encastament

El grup hauria sostret cotxes arreu de Catalunya i en altres punts de l'Estat per desmuntar-los i tornar-los a muntar en automòbils sinistrats

L'operació s'ha tancat amb 15 detinguts, 10 dels quals han ingressat a presó provisional

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una de les bandes més actives dels últims anys dedicada a la sostracció de turismes de luxe a concessionaris i tallers mecànics de Catalunya i d'altres punts de l'Estat per després desmuntar-los i tornar a muntar les peces en vehicles sinistrats.

Els mossos han detingut 15 persones, d'entre 25 i 40 anys, per la seva presumpta participació en aquesta trama i han desmantellat la cúpula d'aquesta organització delictiva.

La investigació dels Mossos d'Esquadra es va iniciar a finals de setembre de l'any passat després d'un repunt de robatoris de cotxes en concessionaris i tallers mecànics, i ha fet caure a la comarca de l'Anoia un grup delictiu que hauria comès desenes d'assalts pel mètode de l'encastament.

Les indagacions policials han conduït fins a 11 domicilis, 4 empreses i 2 tallers mecànics de les localitats de Vilanova del Camí, Igualada, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Capellades, Santa Maria de Miralles i Barcelona.

A més, s'ha pogut determinar que el grup estaria liderat per dos germans, un d'ells propietari d'un taller mecànic d'una població de la comarca de l'Anoia.

Presumiblement, la banda delictiva comprava vehicles de gamma alta procedents de sinistres abans de ser desballestats. Seguidament, encarregava el robatori d'un altre vehicle de la mateixa marca i model que el sinistrat en un concessionari. Posteriorment, desmuntava el nou i tornava a muntar les peces en el sinistrat. I finalment, venia el vehicle reparat com un cotxe de segona mà.

El muntatge dels turismes es realitzava en tallers mecànics o locals adequats per a aquesta finalitat. Entre la sostracció i el muntatge el grup deixava passar un temps, que podia ser de mesos, per escollir el moment més adequat per realitzar l'operació.

Els agents han localitzat tres punts destinats a aquesta funció: una nau industrial a Igualada i un aparcamet i un local de Vilanova del Camí.

Les indagacions també han permès constatar que el grup suposadament utilitzava els vehicles sostrets per cometre nous encastaments i que els venia a traficants de drogues sense que aquests coneguessin que portaven instal·lats un navegador GPS, fet que permetia a la banda delictiva la posterior localització del vehicle venut per assaltar-lo amb la droga.

Els agents han realitzat 15 entrades i registres en pisos i empreses i 2 inspeccions a tallers de vehicles a la ciutat de Barcelona i a diferents localitats de la comarca de l'Anoia. Fruit d'aquestes entrades han intervingut 45 vehicles amb manipulacions de bastidors i motors, amb peces no originals i amb etiquetes identificatives esborrades o tallades; prop de 65.500 € en efectiu; 7 kg d'haixix i 15 dispositius de localització GPS.

L'operació s'ha saldat amb 15 detinguts, 10 dels quals han ingressat a presó provisional. Als arrestats se'ls atribueix els delictes d'associació il·lícita, robatori continuat, furt d'ús de vehicle, falsedat documental, receptació i contra la salut pública.

Amb aquestes detencions, els mossos donen per desarticulat un dels grups de robatoris de vehicles pel mètode de l'encastament més actius dels darrers anys a l'Estat espanyol. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona