Societat

VALLS

Valls, meta volant de la Vuelta

El ciclista vallenc serà rebut a la seva ciutat el 7 de setembre en un esprint especial que portarà el nom de l'exciclista Miquel Àngel Iglesias

Valls serà meta volant de la desena etapa de la Vuelta. El dimarts 7 de setembre, a partir de la una del migdia, serà l'escenari d'un esprint especial en què els ciutadans dedicaran una gran rebuda al seu ciclista, Xavi Tondo (Valls, 1978), amb els pilars que aixecaran les dues colles castelleres a la font de la Manxa, amb banderoles i a ritme de batucada. Javier Guillén, director de la Vuelta, va confirmar ahir a l'Ajuntament de Valls que aquest esprint portarà el nom de l'exciclista, també vallenc, Miquel Àngel Iglesias, que va ser professional entre el 1982 i el 1992 i que en cinc ocasions va guanyar la classificació de metes volants. Iglesias, que s'ha ocupat de bona part dels detalls d'aquesta jornada històrica per al municipi, va donar tots els detalls d'aquesta etapa, que serà de 176 quilòmetres i enllaçarà Tarragona i Vilanova i la Geltrú, passant per Valls, el Pla de Santa Maria, el Pont d'Armentera i Santes Creus. Els ciclistes s'endinsaran en les costes del Garraf i iniciaran la part més crítica al coll del Ratpenat –abans de Castelldefels–, un port curt però amb rampes de fins a un 23% de desnivell. L'excorredor opina que aquesta etapa, que entrarà a les comarques tarragonines des del País Valencià després d'una setmana de cursa i que començarà a Tarragona l'endemà d'un dia de descans, “podria portar un possible líder”. Miquel Àngel Iglesias no descarta que sigui el mateix Xavi Tondo el guanyador de l'esprint, tot i no ser la seva especialitat, ja que el ciclista “s'ha proposat arribar al màxim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.