Societat

Baixa la pressió sobre els hospitals i també a les UCI

Ahir el Departament de Salut va notificar 63 ingressats menys a planta i 17 pacients menys a cures intensives

Nova campanya de vacunació adreçada a les franges amb menys cobertura

El lleuger repunt del nombre de pacients ingressats a les UCI notificats dimarts va tornar a remetre ahir, confirmant la tendència a la baixa iniciada fa deu dies, un cop assolit el pic màxim d’aquesta cinquena onada amb 598 pacients a unitats de crítics el 9 d’agost. Ahir, el Departament de Salut va notificar 17 pacients menys a cures intensives, que situa la xifra en 504, encara per sobre dels 500, dels quals 180 són a Barcelona ciutat i 125, al nord del Principat, les zones amb més incidència.

El descens progressiu del nombre de pacients a les UCI coincideix també amb una reducció del nombre d’ingressats a planta, que ja ha motivat que alguns centres sanitaris reprenguin l’activitat quirúrgica programada. Ahir hi havia 1.593 pacients ingressats, 63 menys que el dia anterior, un descens que és conseqüència del bon curs de la pandèmia en les darreres setmanes, amb un risc de rebrot que ha passat de 400 la primera setmana d’agosta a 275 punts ahir, 7 menys que el dia anterior, i una velocitat de transmissió que es manté en 0,79, per sota d’1.

Tot i així, en les últimes 24 hores s’han notificat 2.035 nous contagis confirmats per PCR i TA i 20 noves morts, fet que eleva la xifra global des del començament de la pandèmia a 23.131 defuncions. La incidència acumulada també baixa tant a 14 com a 7 dies. L’índex de positivitat, però, l’indicador que quantifica el percentatge de proves que han donat positiu, és de 8,09, encara per sobre del 5% que ha fixat l’OMS per donar per controlada la pandèmia.

Amb la voluntat d’ampliar encara més el volum de gent vacunada, que a Catalunya ha superat ja el 60% de la població, per poder reduir encara més la incidència i poder tenir sota control la pandèmia, el Departament de Salut ha impulsat una nova campanya adreçada especialment a les franges amb menys cobertura, com ara la dels més joves i també el col·lectiu de poc més de 40 anys.

Amb el lema Tu que pots, vacuna’t ara contra la Covid, la nova campanya té com a objectiu motivar la ciutadania perquè demani cita durant aquest estiu, abans que els estudiants es reincorporin a les aules.

La campanya es pot veure des d’ahir tant als mitjans de comunicació tradicionals com a les xarxes socials. En els anuncis, Salut recorda que la vacuna és “la millor eina” per lluitar contra la Covid-19, i per això remarca la importància d’arribar a la tardor “amb una bona cobertura poblacional”.

LA XIFRA

61,9
per cent
de la població catalana té la pauta completa de vacunació. Al conjunt de l’Estat és un 63,2%.

El 71,2% dels majors de 12 anys, vacunats

El Ministeri de Sanitat va comunicar ahir, durant el Consell Interterritorial de Salut, que el 71,2% dels majors de 12 anys tenen ja la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19. Segons el ministeri, el 82,8% d’aquesta àmplia franja ja té una dosi. Pel que fa a la població general, segons l’informe presentat ahir, ja hi ha un 63,2% de la població general que té les dues dosis posades. L’objectiu marcat pel govern és acabar l’estiu amb un 70% de la població general amb la pauta completa de vacunació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona