Societat

Blindatge a Sant Joan i les Preses contra els botellots

Molts joves s’apleguen als polígons industrials per l’acabament d’hora dels actes de les Festes del Tura d’Olot

Els ajuntaments hi barren els accessos

L’acabament dels actes nocturns de les Festes del Tura d’Olot a dos quarts d’una de la matinada, d’acord amb les mesures anti-Covid del Procicat, ha provocat el desplaçament de molts joves, autoconvocats a través de les xarxes socials, a polígons industrials de la rodalia per continuar la festa amb botellots. En moments puntuals s’hi han arribat a aplegar un miler de persones; en cap dels casos s’hi han produït aldarulls o destrosses, però sí acumulació de deixalles.

Les dues primeres nits de les Festes del Tura, la de dissabte i la de diumenge, les concentracions es van produir al polígon Pladevall de les Preses. A la de dilluns i matinada de dimarts, els joves es van desplaçar al de la Coromina, de Sant Joan les Fonts, pel blindatge amb tanques i seguretat privada que l’Ajuntament va aplicar i que manté encara, d’acord amb els serveis territorials d’Interior, els Mossos i els industrials de la zona. L’alcalde, Pere Vila, ha explicat que hi ha empreses de transports i càrnies que treballen les 24 hores del dia i que els botellots els han provocat problemes de mobilitat. Vila ha detallat que durant l’estiu s’han produït petites concentracions, però que s’han multiplicat arran de les Festes del Tura, i s’han vist obligats a prendre mesure. “És un cost per al municipi, però hi havíem de fer alguna cosa”, ha sentenciat, i hi ha afegit que espera que amb la probable propera obertura dels locals d’oci nocturn el tema se solucioni.

A Sant Joan les Fonts, l’alcaldessa, Maria Vidal, ha lamentat la falta d’efectius policials per evitar la concentració, dilluns a la nit, d’un miler de persones al polígon local. “Les poblacions rurals patim aquesta manca en el dia a dia, i és més evident en situacions excepcionals”, ha indicat, tot remarcant que han contractat seguretat privada. Ahir, altres ajuntaments amb polígons industrials estaven en estat d’alerta. És el cas de la Vall d’en Bas i Sant Jaume de Llierca, on l’Ajuntament va demanar als empresaris de Politger que els seus guardes els avisin si detecten botellots. Fonts dels Mossos han subratllat que només poden actuar en cas de problemes de seguretat, no pas administratius, i que han valorat en cada situació si era contraproduent o no desallotjar la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona