El Punt Casteller

Els Nens es podrien folrar

Els Nens del Vendrell podrien provar el dos de vuit amb folre a Llorenç

El dos de vuit amb folre és un castell marca de la casa dels Nens del Vendrell. I no pas perquè l'hagin fet gaire assíduament –és més, no el carreguen des del 1975–, sinó perquè van ser ells qui van descarregar el primer dos de vuit amb folre del segle XX, tot un punt d'inflexió a inicis dels anys setanta. Com a nota curiosa, el van descarregar amb un folre a l'antiga, és a dir, amb les mans de la pinya agafant a dalt. Ja fa molts anys que es va acabar l'època daurada dels vendrellencs, però les coses sembla que milloren per a una colla que podria ser la gran novetat del cap de setmana. I és que els Nens ja fa dies que assagen els folres i, després de quatre torres de set descarregades sense problemes i havent posat quints al dos de vuit amb folre a assaig, no descarten fer un pas més i atacar el dos de vuit amb folre per la diada de Llorenç del Penedès. Així, els Nens seran el gran centre d'atenció d'aquesta diada, on Joves de Valls i Jove de Tarragona ja han anunciat que no oferiran cap novetat important. L'altre objectiu dels Nens és repetir el quatre de vuit que ja van descarregar fa dues setmanes per Santa Anna.

Entre el dos i el cinc

Joves de Valls i Jove de Tarragona arriben en condicions semblants a Llorenç. Els liles estan pendents de les baixes d'algun casteller de tronc per acabar de concretar si provaran el cinc de vuit. El dos de vuit, però, sembla més que probable després d'estrenar-lo per partida doble dissabte i diumenge. Per la seva banda, els vermells provaran el dos de vuit i no descarten portar a plaça el cinc de vuit, amb alguns canvis.

Millars (Rosselló)
Dissabte 7, a les 19 h, a la plaça de la Font del Rei, 14a trobada castellera amb els Castellers del Riberal, els Salats de Súria i els Tirallongues de Manresa.
Riudoms (Baix Camp)
Dissabte 7, a les 20 h, al recinte firal de la Fira de l'Avellana, actuació dels Xiquets de Reus.
Llorenç (Baix Penedès)
Diumenge 8, a les 13 h, a la plaça de la Vila, diada de festa major amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
L'Arboç (Baix Penedès)
Diumenge 8, a les 12.30 h, a la plaça de la Vila, diada amb els Minyons de l'Arboç i els Nois de la Torre.
Els Pallaresos (Tarragonès)
Diumenge 8, a les 13 h, al carrer Nou, diada de festa major amb els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers d'Altafulla.
Llorenç (Baix Penedès)
Dilluns 9, a les 23.59 h, al carrer Francesc Macià, aixecada de castells a l'antiga amb el Grup d'Afeccionats de Llorenç i sindriada popular.
XIULETS

Aquí no es maltracta

La prohibició de les curses de braus a Catalunya ha aixecat molta polseguera i, de retruc, hi ha qui vol que rebin els castells. Ja fa temps que diferents contertulians i polítics espanyols han llançat a l'aire la idea que una cosa i l'altra es podrien equiparar i que als castells hi pugen menors d'edat. Aquests dies, amb l'enrabiada monumental d'alguns, estan proliferant declaracions i grups del Facebook que van en aquesta direcció. Ara bé, l'única semblança entre un món i l'altre és que abans actuàvem cada dos anys a la plaça de braus de Tarragona. Ara ja ni tan sols es diu així, sinó Tàrraco Arena Plaça. Els temps canvien.

L'ANÈCDOTA

Piràmide tarragonina

Ja ha sortit l'espot televisiu del Concurs de Castells de Tarragona, amb tot un seguit de persones que imiten amb les mans el logotip piramidal de la competició. Tothom qui ho vulgui pot enviar fotos seves fent el mateix i aspirar a guanyar un lot de premis d'El Corte Inglés, patrocinador oficial de «l'espectacle casteller més gran del món». Ja tenim nou lema.

APLAUDIMENTS

Rivalitat al Gaià

La bona marxa dels Nois de la Torre i els Castellers d'Altafulla ha encès la sana rivalitat entre aquestes dues colles. Diumenge passat va ser Altafulla qui es va emportar el derbi.

La Jove, amunt

Gràcies a la Jove de Tarragona, aquesta setmana el rànquing no és una bassa d'oli. I és que els liles han pujat dos llocs després de descarregar el dos de vuit i el cinc de vuit per partida doble aquest cap de setmana, avançant els Castellers de Sants i la Joves de Valls. Val a dir, però, que per motius de tancament de l'edició no s'han pogut incorporar les puntuacions de Firagost i no sabem si han pogut influir positivament per als vermells. A la resta, cap moviment. Només la Vella de Valls, que amb el tres de nou de Vilanova ha sumat gairebé 400 punts, i Vilafranca, amb un centenar de punts més després de la bona actuació de dissabte a Vilafranca, han aconseguit augmentar la seva puntuació.

L'actuació de Llorenç pot fer canviar moltes coses, i és que la Nens frega els talons a Terrassa i Sabadell, i amb una bona actuació els avançaria, situant-se en posicions que donen lloc al Concurs. La lluita per estar entre els tretze primers es preveu d'infart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró