Societat

La temporada de bany tanca amb 21 ofegaments mortals a les platges catalanes

Un 42% dels ofegats han perdut la vida a la Costa Brava i un 28,5% a la Daurada

La campanya de seguretat a les platges d’aquest 2021 ha tancat amb 21 persones mortes per ofegament, tres menys que el 2020, segons ha informat Protecció Civil. La campanya s’ha estès del 15 de juny al 15 de setembre. El perfil dels ofegats ha estat el d’home de nacionalitat espanyola i de més de 70 anys. En concret, 17 dels 21 morts han estat homes, un 52% tenia més de 70 anys, un 24% entre 60 i 70 i un altre 24% entre 18 i 60 anys. Pel que fa a la nacionalitat, han augmentat les víctimes estrangeres amb un total de nou, quan l’any passat en van ser tres. Un 52,3% de les víctimes han mort quan hi havia el servei de vigilància actiu i amb bandera verda. A més, un 42% dels ofegaments s’han produït a la Costa Brava i un 28,5% a la Daurada.

El del 2019 va ser l’estiu amb més ofegaments a les platges catalanes, amb un total de 29 morts. Enguany, les dades se situen entorn a la mitjana habitual, que és d’una vintena d’ofegaments.

Del total d’ofegaments, tres es van produir amb bandera groga i set en platges on no hi havia servei de vigilància o bé el servei encara no havia començat o ja havia finalitzat.

El juliol ha estat el mes amb més ofegaments mortals (8), mentre que a l’agost se n’han produït cinc, al setembre cinc més i tres al juny.

Per territoris, nou s’han produït a la Costa Brava, sis a la Daurada, dos al Baix Llobregat, un al Maresme, un al Garraf, un al Barcelonès i un al Baix Ebre. Per demarcacions nou víctimes han tingut lloc a Girona, sis a Tarragona, cinc a Barcelona i una a les Terres de l’Ebre.

96 banderes vermelles

Des del 15 de juny al 15 de setembre de 2021 han onejat un total de 5.980 banderes verdes a les platges vigilades, 1.056 grogues i 96 vermelles. Per zones, la Costa Brava ha estat on han onejat més banderes verdes (1.871), mentre que les banderes grogues han onejat més a la Costa Daurada (518) majoritàriament per mal estat de la mar. Pel que fa a les banderes vermelles, n’hi ha hagut sobretot al Barcelonès (36) i a la Costa Daurada (34); majoritàriament per mala mar o mala qualitat de l’aigua de bany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona