Societat

societat

Cadena humana plena contra la regressió del delta de l’Ebre

Més de 500 persones van participar ahir en una cadena humana a la badia del Fangar, a l’Ampolla (Baix Ebre), per denunciar la regressió que pateix el delta de l’Ebre. Els participants es van unir des de la punta del Fangar fins a la platja de lo Goleró i van omplir gairebé un quilòmetre de distància amb embarcacions, caiacs, plataformes pesqueres i persones. Els organitzadors de l’acció, el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre, van reclamar plans de dragatge a la badia i que es protegeixi aquest paratge natural. També van demanar que es mantingui l’actual línia de costa, perquè asseguren que el Delta ja no pot retrocedir més. I van exigir al govern català i a l’espanyol que implementin el pla traçat per la Taula de Consens del Delta, segons l’ACN.

Els participants a la cadena humana es van posar roba de bany o es van arromangar els pantalons per entrar a l’aigua de la badia del Fangar. Tots ells es van situar en els 900 metres que separen la punta del Fangar de la platja de lo Goleró. Les persones que hi van participar amb embarcacions, caiacs o bé amb les plataformes pesqueres es van situar a les zones més profundes, mentre que la resta ho van fer en aquells punts on l’aigua els arribava fins als genolls. En l’acció, que es va allargar més d’una hora, els participants van cridar lemes com ara “Lo Delta diu prou” per denunciar que aquest paratge natural està “agonitzant”. “Estem perdent una mitjana d’entre 5 i 10 metres de línia de costa a l’any; això significa que en un període molt breu podem arribar a perdre bona part del Delta. La zona del Fangar és la més alta del Delta, cosa que significa que una vegada l’aigua hi hagi passat “la regressió serà molt més ràpida”, va explicar Jordi Bartomeu, portaveu del Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre. Per aquest motiu, l’activista va reclamar la gestió de les sorres amb plans de dragatge. “La solució no és expropiar i tirar enrere la línia de costa, sinó protegir l’actual perquè ara tenim el problema a les platges, però més endavant el tindrem a les cases i a les terres”, va manifestar.

En l’acció també hi va participar la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel). Un dels seus treballadors, Carles Fernández, va lamentar que la producció de mol·luscos i ostres s’ha reduït pel tancament de la badia. Els alcaldes de l’Ametlla de Mar, Deltebre o Sant Jaume d’Enveja, entre altres autoritats locals, també van formar part de la cadena humana. El batlle de l’Ampolla, Paco Arasa, va celebrar la mobilització ciutadana i va exigir una solució definitiva als governs català i espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona