Societat

Torna la Fira del Cistell de Salt, amb 45 parades

Cistellaires d’arreu d’Europa i l’Estat ompliran el Barri Vell el 2 i 3 d’octubre

“Ja era hora”, diu l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, referint-se al parèntesi de l’any passat que no va fer possible la celebració de l’esdeveniment. Els dies 2 i 3 d’octubre, la Fira Internacional del Cistell de Salt tornarà a reunir al Barri Vell de la vila els millors representants de la cistelleria artesanal europea, amb 45 expositors procedents de l’Estat espanyol, Portugal, Dinamarca, Ucraïna o França, entre altres.

La vint-i-tresena edició no recuperarà encara del tot el format prepandèmia (no hi haurà les activitats paral·leles com ara concerts o animacions populars), però la regidora de Desenvolupament Local, Cristina Alarcón, avança que sí que hi haurà els principals eixos que han consolidat l’esdeveniment en tres espais diferenciats. L’espai firal, on els expositors mostraran les seves creacions, serà la plaça de la Vila (amb un circuit d’entrada i sortida dels visitants per evitar aglomeracions); el Centre de Recursos de la Gent Gran serà la seu de l’exposició Cistell d’un paisatge. Cistelleria popular catalana, mentre que al vestíbul del teatre s’hi farà el Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (Cicra). L’1 d’octubre tindrà lloc una jornada tècnica amb xerrades centrades en la relació entre cistelleria i arquitectura.

Qui s’alegra també de la reactivació de la fira és la presidenta de l’associació de veïns del Barri Vell, Tona Torres, que subratlla que és l’oportunitat d’engalanar i obrir el barri als visitants. El cartell de l’edició del 2021 reprodueix una peça del mestre cisteller francès André Chapuis, que va morir el desembre de l’any passat.Com a acte previ de la fira, el dijous 30 de setembre al parc Monar també es recuperarà l’activitat dels tallers escolars, en què l’alumnat de les escoles de Salt es podrà iniciar en els primers secrets del món de la cistelleria per mitjà de mestres de l’ofici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona