Societat

Perseguiran els botellots amb multes per la venda d’alcohol

Collboni anuncia ara una mesura rebutjada a principis de mes

Les sancions arribaran als 500.000 euros

Dissabte passat, la plaça d’Espanya, l’avinguda de Maria Cristina i els carrers adjacents es van despertar sembrats de bosses de plàstic i envasos de begudes alcohòliques. Eren les restes del botellot en què havien participat 40.000 persones, i és evident que la matèria primera per a la festa procedia de comerços amb unes limitacions de venda d’alcohol per franges horàries i d’edat que no es compleixen. Ara l’Ajuntament de Barcelona s’ha marcat com a propòsit tallar el subministrament d’alcohol als participants dels botellots amb un control exhaustiu a les botigues de conveniència.

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, va assegurar ahir que els comerços que venguin alcohol a persones menors d’edat i que infringeixin la norma de no vendre aquest tipus de begudes a partir d’un horari concret seran sancionats amb molta duresa. Les multes aniran dels 20.000 als 500.000 euros i es pot arribar, fins i tot, al tancament dels comerços. “En el botellot, hi té molt a veure la venda il·legal d’alcohol a menors”, va insistir el tinent d’alcaldia.

La mesura anunciada ahir per l’equip de govern és la mateixa que els regidors de Barcelona en Comú i el PSC van rebutjar el 15 de setembre, quan ERC la va plantejar en una comissió. En aquella ocasió, es va instar a aprofundir en el debat sobre els botellots en una taula que es reunirà aquest novembre.

El debat polític sobre el fenomen dels botellots s’encendrà avui una mica més amb la celebració d’un ple extraordinari. El govern negarà falta de previsió i argumentarà que és un problema d’àmbit general de tot el país.

Surten en llibertat els detinguts

La justícia va deixar ahir en llibertat provisional vuit dels detinguts la matinada de diumenge durant el botellot de Barcelona, al Bogatell. Tots són majors d’edat i es van beneficiar del fet que la fiscalia no va demanar cap mesura cautelar en contra seu i només hauran de quedar a disposició del jutjat sempre que siguin requerits. Cinc dels arrestats van passar a disposició del jutjat d’instrucció 32 pels delictes de robatori amb força, tinença il·lícita d’armes i contra la salut pública. Els altres tres, que van anar al jutjat d’instrucció 1, estan acusats de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat i danys. Dilluns ja van sortir en llibertat dotze detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC