Societat

El pont anima la represa de l’activitat turística

Destinacions de muntanya com ara la vall de Ribes posen el cartell de complet

El turisme de proximitat lidera el moviment d’aquests dies

El sector confia que continuarà recuperant posicions

No era diumenge ahir al migdia al pla de la Seu de Barcelona, ni hi havia cap missa solemne anunciada dins el temple, però tot i això el cor del barri gòtic de la capital catalana presentava una animació digna dels dies àlgids del turisme a la ciutat. Com a Barcelona, els destins turístics del país estan vivint aquests dies, pont del 12 d’octubre una activitat significativa, difícil de quantificar en termes absoluts, però que demostra que la represa del sector de l’oci lligat a les vacances és un fet i que cada dia que passa s’enfila un esglaó amunt.

“El cert és que està molt animat. Tant ahir com avui hem tingut moltes visites”, deia una de les noies del control d’accés a la porta principal de la catedral. “Estem contents, ahir vam treballar bé i avui crec que també serà un bon dia”, deia el propietari del Cercle, restaurant del carrer dels Arcs, davant el Col·legi d’Arquitectes. I els més contents de tots, a la recepció de l’hotel Colón, amb façana a l’avinguda Catedral, durant el cap de setmana van penjar el cartell de “no tenim habitacions”, i ahir l’ocupació havia baixat una mica però continuava sent molt alta.

Són només indicis de com ha funcionat aquest pont del 12 d’octubre a Barcelona, ja que ni el gremi d’hotelers ni el de la restauració disposaven ahir de dades sobre ocupació. El fet de trobar-se el sector immers encara en una situació irregular fa difícil que es pugui parlar de dades a Barcelona; a més, hi ha moltes reserves d’última hora i tot plegat dificulta el recompte, s’assegura des del gremi d’hotelers de Barcelona. Aquí s’espera que l’ocupació s’animi ara amb el turisme de negocis, vinculat a les fires.

La mateixa recuperació és la que s’espera a l’associació Apartur, d’apartaments turístics de Barcelona, on aquests dies hi ha hagut “ocupacions altes però sense arribar encara als nivells del 2019”, segons Enric Alcántara. Aquest portaveu assegura que el sector “es va recuperant de mica en mica”, i posa la mirada en la primavera de l’any vinent, quan diu que el volum de negoci tornarà ser important.

A Barcelona, l’animació turística d’aquests dies l’han protagonitzat visitants de proximitat, amb molta presència de valencians i mallorquins. Els visitants de creuers també s’hi han deixat notar.

En canvi, els barcelonins han fugit de la gran ciutat per ocupar destinacions de mar, però sobretot de muntanya. Un exemple és la vall de Ribes, a la comarca del Ripollès, on aquests dies han tingut del tot ocupades les 3.860 places hoteleres, segons va explicar una portaveu de l’oficina turística de la vall. “Fins i tot els càmpings tenen plens els bungalous i amb un 80% la zona d’acampada”, indicava la mateixa portaveu. Tanta gent hi ha hagut que per pujar a Núria amb el cremallera era necessari reservar el bitllet.

Cap al sud

Muntanya, però també el mar. A la punta sud del país, a Sant Carles de la Ràpita, l’ocupació hotelera durant el cap de setmana ha arribat al 90%, segons les fonts del sector. La celebració de la fira Orígens, amb una festa de les tradicions marineres, ha animat les visites.

LES XIFRES

65
per cent
dels hotels de Barcelona es troben oberts al públic ara, i la previsió és que ho facin el 85% per Nadal.
90
per cent
d’ocupació han tingut els establiments hotelers de Sant Carles de la Ràpita aquest cap de setmana.
100
per cent
d’ocupació han tingut emplaçaments de l’interior com ara la vall de Ribes, a la comarca del Ripollès.

Desbordats a Montserrat, ocupats a Andorra

Hi ha destinacions que no fallen mai en dies de festa com aquests. Montserrat i Andorra són uns clàssics, i aquesta vegada tampoc han fallat. Parlar ahir al matí amb la central de reserves dels allotjaments que hi ha a Montserrat era quasi impossible, i quan s’hi aconseguia connectar, la resposta de la teleoperadora era “estem desbordats”. No es van oferir dades d’ocupació, però la informació que l’accés a la muntanya sagrada era molt complicat ja dona a entendre el volum d’ocupació que hi havia.

Voler anar ahir al principat d’Andorra era també una missió quasi impossible. Durant tot el matí van ser constants les cues a la carretera N-145 i els accessos als aparcaments d’Andorra també van ser molt complicats.

A la zona del Pirineu de Lleida la previsió que es va fer per aquests dies apuntava a una ocupació d’entre el 80 i el 90%. Aquesta zona del país ja va estrenar la tardor amb uns dies d’alta ocupació, gràcies al pont de la festivitat de la Mercè. Els allotjaments de turisme rural són els que aquests dies han registrat unes ocupacions més elevades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona