Societat

castells

El dos de vuit dels Nens del Vendrell haurà d'esperar

Els Nens van quedar a les portes de fer història igualant el dos de vuit folrat descarregat 35 anys enrere, en una diada de Llorenç en què la Jove de Tarragona va oferir la millor actuació

Ni Joves de Valls ni Jove de Tarragona. Tota l'expectació d'ahir a la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès se centrava en uns Nens del Vendrell que havien anunciat als quatre vents que provarien el dos de vuit folrat per primer cop després de l'últim que van descarregar, l'any 1975. La bona marxa dels del Baix Penedès ja es va notar amb un excel·lent cinc de set i un quatre de vuit un pèl lent però segur, amb els quals van iniciar la diada. A tercera ronda va ser quan van posar tota la carn a la graella amb l'esperat castell, una construcció que van ser ells mateixos els que la van descarregar per primer cop al segle XX, en l'època daurada dels vendrellencs, a principi dels anys setanta. Ben pocs, però, dels que eren presents ahir a la plaça van viure aquella gesta i ahir estava tot per fer. Amb una estructura que es va girar en excés i amb un folre al qual es notava una certa falta d'experiència, l'enxaneta va tirar avall amb els dosos col·locats en un castell castigat però que fins i tot podria haver tingut corda per carregar-se. Una bona prova que va deixar clar que amb més treball i assajos el dos el poden acabar assolint aquesta temporada. Van tancar la diada amb el dos de set, el cinquè de l'any, repetint la millor diada de la temporada. Una diada que encara té més valor per als del Vendrell, que s'han situat onzens en el rànquing i pràcticament s'asseguren entrar en el grup de les tretze primeres colles que tindran un lloc al Concurs de Castells de Tarragona.

A plaça els van acompanyar la Jove de Tarragona i la Joves de Valls. Els liles van plantar la millor actuació amb el tres de vuit, un més que treballat dos de vuit amb folre i el quatre de vuit. Les baixes d'algun casteller de tronc que estava de vacances van impedir repetir el seu bon cinc de vuit. Propera parada: tres de nou amb folre, probablement aquest diumenge que ve al Cos del Bou.

La Joves de Valls, per la seva banda, va tornar a patir els estralls de les baixes de castellers de tronc, en especial al pis de terços, on aquesta setmana n'han sumat una altra. Amb el cinc de vuit i el dos de vuit descartats, els vermells es van haver de conformar amb el tres de vuit, el quatre de vuit i el dos de set, i van haver de suar més del compte tant amb el quatre, que va quedar desquadrat, com amb un dos en què l'enxaneta va tenir problemes per passar. La Joves, doncs, s'ho jugarà tot diumenge que ve a la Bisbal, on ja no poden deixar passar més temps per demostrar el seu nivell. Els vallencs ja han anunciat el tres de nou i el cinc de vuit per a aquesta actuació.

Els millors castells del cap de setmana, però, no van ser als Països Catalans, sinó a Polònia, on els castellers de Vilafranca van descarregar, entre d'altres, el dos de vuit amb folre i el quatre de vuit amb el pilar en les actuacions a Cracòvia. Els verds també seran a la Bisbal, i, a part del quatre i el tres de nou, es plantegen alçar-hi el segon cinc de vuit amb el pilar, castell que només s'ha fet un cop en la història, l'any passat a Reus. Els vilafranquins tampoc no descarten alçar un gamma extra, en aquest cas el pilar de vuit amb folre i manilles, que depenent de l'assaig de divendres podrien portar a plaça.

Altafulla, de set i mig

Qui sí que va fer història ahir van ser els Castellers d'Altafulla, que per primer vegada van descarregar el quatre de set amb el pilar. Un altre pas endavant per a una colla que, a diferència d'altres anys, ha consolidat els castells de set. Ahir, per exemple, també van completar el tres i el quatre de set. Això va ser als Pallaresos, on els Xiquets de Tarragona van descarregar el quatre de vuit, però van ensopegar amb un tres de vuit que va quedar en carregat a primera ronda. L'altre castell dels ratllats va ser el cinc de set. A la mateixa plaça, els Xiquets del Serrallo van tenir amb el tres de set el seu millor castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.