Societat

Blanes recupera el vot de vila presencial a l’ermita del Vilar

Un grapat de veïns de Blanes van tornar a peregrinar, ahir, fins al santuari de la Mare de Déu del Vilar, per renovar el vot de vila presencialment, després del parèntesi de l’any passat, quan l’acte es va celebrar, però enregistrat i retransmès amb posterioritat per les xarxes socials.

L’alcalde, Àngel Canosa, va dipositar les ofrenes a sant Rafael i a la imatge de la Mare de Déu, a més de llegir la prometença de fa 226 anys, quan els devots blanencs van demanar a la imatge que els alliberés de la invasió de les tropes franceses, el 1795. Canosa va traçar un paral·lelisme advocant que la pandèmia de la Covid-19 passi aviat de llarg del municipi i d’arreu.

A continuació, i amb l’assistència, a més dels fidels, de membres de l’obreria del santuari del Vilar i de diversos portaveus i edils del consistori, es va celebrar una missa solemne, concelebrada pels rectors de les parròquies de la vila i ja sense restriccions d’aforament, però amb mascaretes. A l’exterior, tot i no haver-hi el servei de bus ni oferir-s’hi el tradicional esmorzar posterior, desenes de persones també preparaven àpats a l’entorn de les barbacoes i al restaurant annex al santuari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia