Societat

Entitats pel dret a l’habitatge demanen al govern espanyol que retardi l’aprovació de la llei perquè és “insuficient”

Les organitzacions expressen “indignació” pel contingut de la norma, ja que no veuen que doni “garanties reals”

Les entitats pel dret a l’habitatge han demanat al govern espanyol que retardi l’aprovació de la llei prevista per a demà dimarts en el Consell de Ministres fins que el text doni “garanties reals”. El Sindicat de Llogateres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) o el Moviment Ningú Sense Llar, entre altres organitzacions, han rebutjat aquest dilluns en una roda de premsa davant del Congrés la llei d’habitatge pactada entre PSOE i Unides Podem perquè consideren que conté mesures “altament insuficients”. Les organitzacions han expressat “profunda indignació pel molt curt abast” de la llei i la seva “evident manca d’ambició per solucionar la dramàtica situació d’emergència habitacional” que hi ha a l’Estat espanyol.

En un comunicat difós després de la roda de premsa, les més d’un centenar d’organitzacions que han promogut una llei d’habitatge pròpia, que Unides Podem, ERC, JxCat, CUP i altres partits sobiranistes van registrar al Congrés, han lamentat que la norma del govern espanyol “és sinònim de més desnonaments, més augments dels lloguers i més desprotecció al dret a l’habitatge”.

Les entitats creuen que la regulació del lloguer que proposa el govern espanyol és “totalment ineficient”, ja que “deixa fora a la majoria d’inquilins” pel fet que l’aplicació depengui de la voluntat de les autonomies, quan el PP ja ha anunciat que no ho aplicarà, “en lloc de fixar condicions objectives”. També censuren els beneficis fiscals als propietaris, una mesura que “beneficia a les rendes altes i perjudica les baixes”.

Les organitzacions critiquen que la norma “no impedeix que segueixin havent-hi desnonaments sense alternativa habitacional de persones vulnerables si se superen els terminis” i tampoc inclou cap garantia de subministraments bàsics ni impulsa cap mesura addicional per fer front al sensellarisme. Una altra crítica és que no s’hagi inclòs la participació ciutadana.

Els col·lectius reclamen als grups que van registrar la llei elaborada per les entitats que “segueixin donant-hi suport” i impulsin que es debati al Congrés així com “confrontant al govern i esmenant el text que proposa tramitar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona