Societat

Setmana per incidir en el problema de l’habitatge

Càritas, La Sopa i Traçant Camins inicien la campanya dels sensesostre

Amb la pandèmia, la problemàtica de l’habitatge s’ha incrementat. Així ho detecten des de Càritas Diocesana de Girona, segons va explicar la seva presidenta, Dolors Puigdevall, ahir al matí en l’acte de presentació de la campanya de les persones sense llar al pont de Pedra de Girona: “No és només els sensesostre, sinó que hi ha moltes persones amb dificultats per accedir a un habitatge; com a societat tenim clar que la persona necessita alimentar-se, però no tenim tan clar que l’habitatge sigui un dret.”

Amb el lema Sense sortida? Perduts en un sistema de protecció social que no protegeix la campanya vol trencar amb l’estereotip que, segons Dolors Puigdevall, es te dels sensesostre. “El sensellarisme ve de lluny, fa deu anys va haver-hi un repunt i hem esperat alguna mesura més contundent de les administracions, i ha estat com un laberint” recalquen des de Càritas en relació amb el lema d’aquest any. A més de Càritas, hi participen l’Ajuntament de Girona, a través del centre d’acolliment i serveis socials La Sopa, i l’entitat Traçant Camins.

Acte central, dijous

Al llarg de tota la setmana s’han organitzat diferents activitats. Aquest matí s’inaugurà al local de Pedret l’espai Trobades amb Sostre, que inclou una exposició fotogràfica. Demà hi ha una taula rodona sobre vivències d’educadors de carrer a la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, a més d’una xocolatada i un concert a la tarda a La Sopa. L’acte central serà dijous al migdia davant la seu de la Generalitat, on es farà un flashmob i la lectura del manifest.

La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, va assenyalar el compromís del consistori a “garantir la dignitat de les persones sense llar destinant-hi recursos i projectes”. Pi va recordar la gestió feta durant la pandèmia amb el col·lectiu amb l’adequació del Palau de Fires. També va dir que ja treballen en el disseny del pla de fred.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró