Societat

Mercabarna fa el salt i s’amplia en 173.000 m²

L’ampliació del mercat central de Barcelona generarà fins a 3.000 llocs de treball

S’hi prioritza la sostenibilitat

El gran negoci de l’alimentació necessita més espai i Mercabarna n’hi donarà. El mercat central de Barcelona creixerà en 173.000 metres quadrats i quasi 3.000 treballadors, després de l’acord signat ahir amb la Zona Franca de Barcelona. L’ampliació de Mercabarna es farà en una pastilla adjacent, coneguda com 22-AL, on s’establiran diverses empreses, totes relacionades amb el món de l’alimentació però amb el criteri comú de la sostenibilitat.

L’acord de compravenda es va signar ahir amb la presència dels màxims directius de Zona Franca i Mercabarna, així com l’alcaldessa, Ada Colau; el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la regidora i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín. Tots van coincidir a qualificar la signatura de l’acord d’“històrica” i l’ampliació de “necessària i imprescindible”, segons va subratllar Ada Colau. L’alcaldessa va afirmar que l’ampliació demostra el “dinamisme i lideratge” que ha agafat Barcelona en la fase de recuperació post Covid.

L’ampliació de la superfície de Mercabarna en un 22% respon a l’aparició en el mercat de l’alimentació de nous canals alternatius, nous operadors i la transformació de nous sistemes de distribució a causa de l’aplicació de les noves tecnologies. D’aquesta manera a la pastilla 22-AL, reconvertida ara al sector de l’alimentació, hi haurà empreses que aportin valor afegit al producte fresc, com les que tallen aliments deixant-los a punt per cuinar o les que elaboren cuinats o precuinats.

S’hi instal·laran també les conegudes com sandbox que estan vinculades a a l’alimentació sostenible i als aliments saludables, les empreses de transport sostenible de l’última milla. Les empreses vinculades a l’agricultura de proximitat i les plataformes de comerç electrònic de producte fresc també hi tindran cabuda.

Mercabarna acull 600 empreses de l’agroalimentació que donen feina a 7.500 treballadors que mouen cada any 2.300.000 tones d’aliments.

LA XIFRA

10
quilòmetres separen el centre de Barcelona de Mercabarna, on acudeixen 14.000 vehicles diaris.

Jaume Collboni: “La ciutat està en plena decadència”

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va recórrer a la ironia ahir en el seu discurs a Mercabarna per dir que la “ciutat està fatal, està en plena decadència”, una realitat que ràpidament es va encarregar de desmentir detallant un per un els projectes de creixement empresarial de la ciutat que s’han conegut en els últims dies. Collboni va començar per explicar que abans de l’acte de Mercabarna havia assistit a la inauguració d’una millora mediambiental d’una química que reduirà emissions i crearà llocs de treball, va recordar aleshores els projectes de PepsiCo i Microsoft de portar a la ciutat centres d’innovació, la construcció d’oficines al 22@ o el projecte mateix de creixement del mercat central. Tot això li va servir per acabar la seva intervenció quasi en clau de míting: “Benvinguts al futur, guanyem el futur”, va dir. Després, i interrogat sobre la irrupció de la plataforma crítica amb la seva gestió, Barcelona Imparable, Jaume Colloboni es va mostrar comprensiu: “Entenc els nervis”, i a la vegada es mostrava “obert al diàleg” i també convençut del “futur esplèndid de Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona