Societat

Un dia lluminós per a unes Fires farcides de propostes

Novament, una allau d’activitats fan del darrer cap de setmana de Fires de Girona una aposta segura, amb un temps d’hivern, però lluminós

Diversió i creació a la baixada d’andròmines

La tramuntana va bufar, ahir, a Girona en un dia de tardor fred. La compensació va ser un cel blau, clar, en una jornada lluminosa que, realment, invitava a participar activament del darrer cap de setmana de Fires. A banda de passejar i sortir a fer el toc, només calia veure la Rambla, el pont de Pedra o la plaça Independència. No van faltar actes que convidaven a gaudir, tot passejant.

Andròmines a l’Onyar

En el marc de la festa major dels Quatre Rius es va organitzar la baixada d’andròmines del segle XXI pel riu Onyar. Feia patxoca contemplar-les des dels ponts de l’Onyar, navegant pel riu en el trajecte entre les places de Catalunya i de Sant Feliu, en un itinerari d’anada i tornada. Moltes de les andròmines eren molt originals i molt ben executades, d’altres eren com objectes no identificats sobre l’aigua. El motiu principal, la diversió, estava totalment assegurat.

Els participants van tenir una rebuda triomfal al pont del Cul de la Lleona. Un autocar havia descarregat, i mai millor dit, una allau de jubilats que, fins i tot, feien pensar en l’estabilitat estructural de l’estructura. Dues de les andròmines més elaborades van ser un vaixell de paper de color blanc –només hi faltava el soldadet de plom– i una que representava una guingueta de venda de kebab amb els participants vestits de cuiners. També cal destacar-ne una altra de construïda amb canyes de bambú, molt treballada, i, també, totalment segura pel que fa a flotabilitat. Un concurs en què tothom té guardó –fins i tot aquells que s’enfonsen– i obert al públic, si bé és un clàssic que hi participin representants dels quatre caus dels agrupaments escoltes gironins: Sant Narcís, Joan Pons, Pare Claret i Vistalegre. El d’ahir va ser un molt bon matí a tocar l’Onyar. Però la jornada va seguir donant per a molt.

Què serien unes Fires sense una bona marató de puntes de coixí? Doncs a comptar s’ha dit les prop de cinquanta participants al pati de les Magnòlies de l’edifici històric de Santa Caterina. Al vestíbul, una exposició de 25 anys de puntes originals de les puntaires de Girona ens mostrava el treball. En l’apartat musical, molta oferta, si bé, i en tractar-se d’una festa popular, res millor que una ballada de sardanes amb l’orquestra internacional Selvatana. I per finalitzar la festa major dels Quatre Rius, es posa sempre bé una bona estirada de corda a la plaça del Vi. Seguidament, es va il·luminar la façana de l’ajuntament amb el color del riu guanyador.

Els més menuts, realment, han tingut molt per escollir aquestes Fires, des d’espectacles de titelles, com ara la Mula Baba, a d’altres que enlluernaven, com ara els Trons de l’Onyar, un projecte amb la inquietud d’uns quants diables de barrejar lleure, foc, pirotècnia i cultura popular. Els Trons es troben mensualment els dissabtes al matí al Mas Abella, on la canalla té l’oportunitat d’aprendre i jugar amb tots els factors que intervenen en un correfoc.

Les Fires es tancaran avui, després de dos intensos caps de setmana. I ho faran amb el vigor d’una societat, com la gironina, que vol gaudir intensament de la seva ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges