Societat

Neus Pairó

Mare adoptiva

“Està descobrint, i aquí té la llibertat que no tenia”

La Neus és mare des del juny, quan va viatjar a Bolívia per conèixer i adoptar l’Edith, que té set anys. El seu és el testimoni d’un procés d’adopció monoparental que només s’admet en alguns països. “Tenia al cap adoptar a Haití però em van parlar molt bé de Bolívia. Són pocs països i n’hi ha que ho disfressen i no assignen criatures si no ets una parella”, lamenta la Neus, que afegeix que l’edat –va decidir adoptar quan tenia 45 anys– també és un condicionant per adoptar infants petits.

Acompanyada d’un familiar van volar cap a Bolívia a l’estiu per instal·lar-se tres mesos a prop de l’orfenat. “Amb el vestit d’epi posat vaig demanar d’abaixar-me la mascareta”, recorda del primer dia que es van conèixer. Les visites a l’orfenat, on la nena convivia amb set infants més, es restringien i alguns dies feien videotrucades. “És un país insegur i la sanitat està desbordada amb cues a fora dels hospitals”, explica la Neus.

“Es va fer llarg el dol, perquè a aquesta edat, no és com un nadó, i són conscients d’on estan i que hauran de marxar”, reconeix la mare, que les últimes setmanes, ja fora del centre, li parlava de Catalunya i li ensenyava imatges de les platges on es podria banyar. “No havia vist mai el mar i li encanta, tot és una novetat”, diu la Neus al costat de la seva filla que fa els deures quan torna d’escola. “És una nena molt curiosa i desperta que pregunta i que vol saber. Està descobrint, i aquí té la llibertat que no tenia”, assenyala la mare en aquesta etapa que l’ha portat a viure al Maresme. A l’escola, tot i ser la “nova”, s’ha adaptat amb facilitat i es va familiaritzant amb el català. “Que sigui feliç, que visqui la vida com vulgui i que pugui formar-se”, defensa la mare adoptiva després de tancar un procés que va emprendre tota sola però que ha comptat amb el suport de la família i els amics. “És una nova oportunitat per a ella quan veus que allà hi ha tantes nenes sense estudis, que si no es casen van a parar al carrer”, conclou la Neus, satisfeta de ser mare adoptiva..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu