Societat

Torna el Mercat Medieval a Vic amb retocs per la covid

Milers de persones celebren “la recuperació”

Part de les parades són fora del casc antic per evitar l’aglomeració

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, el tradicional Mercat Medieval ha tornat aquest cap de setmana a Vic com “un símbol de la recuperació”, segons va destacar durant la inauguració el conseller d’Empresa, Roger Torrent.

Milers de persones es van desplaçar ahir fins a la capital d’Osona per submergir-se en el Vic del segle XV a través de les 230 paradetes i més de 200 activitats, bona part de les quals, i motivades per l’estat en què es troba actualment la pandèmia, s’han desplaçat fora del casc antic precisament per evitar aglomeracions. Tot i així ahir es van poder veure riuades de gent, una prova de l’èxit de la convocatòria.

Aquest any el Mercat Medieval, que es podrà visitar fins dimecres, 8 de desembre, celebra la 25a edició. A banda de les paradetes, hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes concentrades a tres zones diferenciades.

Tot i que la xifra d’expositors ha baixat respecte a l’any 2019, en què es van concentrar 384 parades, hi ha una bona representació d’artesans, no només de Catalunya, sinó també de diferents punts de l’Estat i Portugal.

Ahir al matí, coincidint amb l’inici del pont, es van produir retencions quilomètriques a la C-16 i també a l’AP-7. De les tres de divendres a les tres d’ahir van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona 463.851 vehicles.

LA XIFRA

320
parades
i 200 activitats en el programa del Mercat Medieval d’aquest any, que celebra la 25a edició.

La Fira de l’Avet d’Espinelves també es recupera

La Fira de l’Avet d’Espinelves (Osona) també s’ha recuperat aquest cap de setmana després d’un any d’aturada per la pandèmia. En aquesta edició, malgrat que només hi ha una exposició d’un artista local a l’interior d’un local, es recomana als visitants portar mascareta. L’organització veu amb “optimisme” aquesta 40a edició i, veient la gran afluència de gent que va rebre ahir, confia poder arribar als 80.000 visitants d’abans de la pandèmia. L’alcalde del municipi, Joan Manuel Claveria, va assegurar que la coincidència amb el Mercat Medieval de Vic i la Fira del Tió d’Arbúcies ajudarà a garantir l’èxit de la fira. Aquest any hi ha un centenar de parades i es preveu vendre uns 7.000 avets, unes xifres similars a les altres edicions.

La fira continuarà fins al 12 de desembre. Els que també són optimistes amb aquesta 40a edició són els firaires, que esperen arribar al nivell de vendes d’abans de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES