Societat

El Parlament ja llueix pessebre i arbre de Nadal

És el primer cop que, a iniciativa de la presidenta Borràs, es decora el Palau

Al Parlament de Catalunya ha arribat per primer cop l’ambient nadalenc. La Federació Catalana de Pessebristes de Catalunya enllestia ahir al matí la instal·lació d’un pessebre tradicional de molsa i suro amb figures catalanes realitzades per l’artista Lluís Carratalà. És tracta d’un conjunt de set peces d’uns 50 centímetres que representen la sagrada família i dos pastors, tots quatre abillats amb indumentària catalana, el bou i la mula.

Tres membres de la junta de la federació, Ramon Albornà, Albert Català i Núria Garcia, van ser els encarregats al llarg del matí de crear el que consideren “una expressió plàstica d’un fet històric”, una pràctica que, d’aquesta manera, volen desvincular del fet merament religiós. Tots ells van valorar molt positivament la invitació de la presidenta Laura Borràs d’instal·lar un pessebre al Parlament en un moment en què a tot Catalunya hi ha una mica més d’un centenar d’exposicions que exhibeixen pessebres tradicionals i diorames. A més a més, la federació catalana presideix enguany la federació internacional del pessebrisme, que té 800 anys d’història. El pessebre s’ha instal·lat a la planta baixa i ben a prop, al costat de l’escala noble, ahir ja lluïa un enorme arbre de Nadal cedit per l’associació Cultivadors d’Arbres de Nadal Associats Catalunya (Canac) i la instal·lació ha anat a càrrec de la Fira de l’Avet d’Espinelves. La decoració de l’arbre s’ha fet amb llums de Nadal i de les branques en pengen llaços daurats que acompanyen les postals amb frases literàries que la mateixa presidenta Laura Borràs va encarregar fer quan era la responsable de l’Institut de les Lletres Catalanes. L’arbre i el pessebre hi seran fins passat festes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt