Societat

CCOO convoca una manifestació a Girona el 12D

Es vol defensar els serveis públics i millors salaris: “Ara és el moment”

El sindicat vol “territorialitzar” les reivindicacions per donar-hi “força”

CCOO ha convocat una manifestació a Girona el 12D sota el lema “disputem els salaris i defensem els serveis públics”. El sindicat vol “territorialitzar” la concentració, liderada per una nova plataforma amb una desena d’entitats a Barcelona, amb l’objectiu de donar-hi més força: “Ens hi juguem molt”. La secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López, assegura que “ara és el moment” de “canviar les coses”. López recorda que els propers mesos son “decisius” perquè s’estan negociant els pressupostos i perquè han d’arribar els fons europeus. “Els governs actuals tenen el temps i la correlació de forces per canviar les lleis”, afegeix.

La nova plataforma ’+Drets i + Justícia Social’, formada per una desena d’entitats i encapçalades per CCOO i UGT, van anunciar a finals de novembre que convocaven una marxa el proper diumenge per aconseguir un “sortida diferent a la crisi”.

Els convocants reclamen diverses accions, en concret dotze punts, entre els quals hi ha la derogació de la reforma laboral i la de la Llei Mordassa però també un reforç dels serveis públics, pujar el salari mínim fins als 1.000 euros al gener del 2022 o regular el preu de l’habitatge i de l’electricitat.

Amb els mateixos objectius, CCOO ha decidit “territorialitzar” la convocatòria amb manifestacions descentralitzades a Girona, Tarragona i Lleida. El sindicat les convoca en solitari en aquestes ciutats, tot i que no descarta comptar amb el suport d’altres entitats i fa una crida a la participació.

La secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López diu que l’objectiu és que la concentració tingui més “força”. En una roda de premsa, López ha afirmat que fa una dècada que els serveis públics pateixen “retallades” i que “ha arribat el moment de canviar les coses”. “Que una de cada quatre persones a Catalunya estigui en risc d’exclusió social ens hauria d’avergonyir”, ha dit López.

En aquest sentit, ha assegurat que ens trobem en un moment crucial perquè han d’arribar els fons europeus i perquè s’estan negociant els pressupostos. També, ha dit, perquè hi ha dos governs –a l’Estat i a Catalunya- amb una correlació de forces d’esquerres, que podria no repetir-se. “Tenen el temps i la correlació suficient”, ha dit López.

Per això, ha afegit, “ara tenim una finestra d’oportunitat” per posar les bases “d’una economia més social i més justa”. “Els govern estan rebent pressions i la societat els hem de pressionar perquè vegin que som molts i estem forts”, ha insistit. “Ens hi juguem molt”, ha conclòs.

La concentració començarà a les 12 del migdia a la plaça Independència i enfilarà el carrer Santa Clara, la plaça Catalunya i farà parada davant de l’edifici de la Generalitat. Després recorrerà Jaume I fins a la subdelegació del govern espanyol, on faran els parlaments finals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona