Societat

El servei del Tren Blanc de l’R3 es reprendrà aquest cap de setmana

El secretari de Territori i Mobilitat demana la restitució del servei de la línia Binèfar-Lleida

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat que aquest mateix cap de setmana Renfe reprendrà el servei del Tren Blanc de l’R3. És un servei semidirecte que uneix l’Hospitalet de Llobregat amb Puigcerdà els dissabtes, diumenges i festius de la temporada de neu. Sense avisar i de manera unilateral, Renfe va suspendre el servei. Una de les justificacions va ser la manca de maquinistes. Per Gavín “no és cap argument” i veu en el traspàs “absolut i complet” de Rodalies l’única sortida a aquesta situació. El secretari de Mobilitat va demanar ja fa dies per carta a Renfe la restitució del servei de la línia Binèfar-Lleida. Gavín ha recordat que tot i no tenir competències en aquesta línia afecta molts veïns de Lleida.

Gavín ha recordat que quan el Govern es va assabentar que el servei del Tren Blanc s’havia suspès van “exigir” que el servei es tornés a posar en marxa. Serà aquest cap de setmana quan tornarà a funcionar i perquè tingui continuïtat, ha dit Gavín.

Pel secretari de Territori i Mobilitat la supressió d’aquests serveis entra en total contradicció amb les actuacions que s’estan duent a terme per a la potenciació dels serveis de transport públic i la mobilitat sostenible.

El tren funciona des del 2011, fa 10 anys, i circulava a primera hora del matí en sentit Puigcerdà amb parada a Barcelona, Granollers-Canovelles, Vic, Ripoll, Ribes de Freser i la Molina. A la tarda feia el trajecte de tornada amb l’objectiu de facilitar i promoure l’accés en transport públic a les estacions d’esquí.

La suspensió fa setmanes de la línia Binèfar-Lleida també es va prendre de forma “unilateral” segons Gavín i així ho va transmetre per carta a Renfe, argumentant que aquesta decisió comportarà “un perjudici important als usuaris” i a la mobilitat a l’entorn de Lleida. Per aquest motiu va requerir fer les actuacions necessàries per a mantenir l’oferta actual de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA