Societat

Aprovada la tercera dosi per als majors de 40 anys i els vacunats amb AstraZeneca

La franja de 50 a 59 anys ja es començarà a vacunar i els majors de 40 anys ho faran després

Els experts recomanen restringir les trobades de Nadal

La comissió de Salut Pública va aprovar ahir administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid a les persones d’entre 50 i 59 anys, començant per les de més edat dins d’aquesta franja. La dosi de reforç s’injectarà a partir dels sis mesos d’haver-se posat l’última dosi de Pfizer o Moderna. A més, l’organisme també va avalar prosseguir la inoculació de dosis de reforç en la següent franja d’edat, de 40 a 49 anys, un cop s’hagi inoculat als majors de 50. En la reunió d’ahir, la comissió de Salut Pública –on hi ha el Ministeri de Sanitat i les diferents comunitats autònomes– també va donar llum verd a administrar la tercera dosi als menors de 60 anys que van ser immunitzats amb AstraZeneca, entre els quals hi ha col·lectius essencials com ara docents, policies i sanitaris. En aquest cas, la dosi de reforç s’injectarà a partir dels tres mesos de l’última dosi. Ara haurà de ser la Generalitat la que digui quin dia es començarà a vacunar els col·lectius.

A tot això, l’organisme va insistir ahir en el fet que és prioritària la vacunació de persones menors de 12 anys o de les que encara no hagin rebut cap dosi de la vacuna, a més de prioritzar la inoculació de la tercera dosi als grups més vulnerables; és a dir, els majors de 60 anys. La comissió recorda que les persones de qualsevol edat que van ser immunitzades amb la monodosi de Janssen han de rebre’n una de reforç.

Més restriccions

Hores després que Salut declarés 6.752 nous contagis les últimes 24 hores i veient com estan començant a imposar restriccions països veïns, la presidenta del comitè científic que assessora el Departament de Salut, la doctora Magda Campins, va demanar ahir que s’apliquin restriccions més contundents per aturar aquesta sisena onada, de la qual van dir que “no s’aturarà només posant la tercera dosi”. Campins, en declaracions a TV3, va demanar a la gent molta prudència i que es restringeixin les trobades d’aquestes festes de Nadal, sobretot aquelles que signifiquin estar en llocs tancats i sense portar la mascareta. Va alertar que l’atenció primària torna a estar molt tensionada, que la variant òmicron del virus s’estén molt ràpidament i que en dos o tres dies es poden duplicar el nombre de casos diagnosticats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona