Societat

L’oci queda tancat de manera cautelar la nit de més festa

El TSJC avala temporalment les mesures dictades pel govern de la Generalitat per contenir el virus de la covid-19

La restauració treballarà avui al vespre, tot i l’aforament limitat al 50%

La cautela és una actitud de prudència davant un perill possible. Així ho defineix el diccionari. I la cautela és el que s’ha imposat entre els magistrats de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a l’hora de decidir que l’oci nocturn romangui tancat aquesta nit, per una de les mesures dictades per la Generalitat per contenir l’avenç de la sisena onada de la covid.

La Federació de l’Oci Nocturn havia presentat un recurs contra la resolució de la Generalitat demanant que, abans de resoldre el fons de la qüestió, s’adoptessin mesures cautelaríssimes en el sentit que per la via d’urgència es resolgués la seva petició en el sentit de deixar-los obrir aquesta nit, la de més festa de l’any. Per ells la cautela calia tenir-la en el sentit que tancar avui els suposa un fet ruïnós.

En els arguments esgrimits per la Federació de l’Oci Nocturn s’assegura que les mesures dictades per la Generalitat són desproporcionades, mancades d’idoneïtat i injustificades. Al·leguen que els seus negocis rebran aquests dies de Nadal “danys irreparables” que perjudicaran l’estabilitat econòmica i les plantilles.

Doncs serà que no, el TSJC considera que no es donen les circumstàncies d’urgència que justifiquen l’adopció de les mesures cautelaríssimes sol·licitades i ahir va dictar una resolució que manté el tancament de tots els locals. La setmana vinent hi ha d’haver un altre pronunciament sobre la qüestió, quan es resolguin les mesures cautelars, un altre pas previ a pronunciar-se sobre el fons del recurs. La Generalitat té de temps fins al dia 4 per presentar les seves al·legacions i aleshores els jutges es pronunciaran.

Només una mica millor ho té el sector de la restauració, que aquests dies s’ha preparat per viure avui una nit atípica de Cap d’Any. El fet que els menjadors d’interior només puguin omplir al 50% del seu aforament ha limitat la capacitat de negoci, tant que fins i tot alguns restaurants han optat per no obrir.

D’altres sí que treballaran, com ara el Dolça Hermínia, del carrer de les Magdalenes de Barcelona, que ahir ja tenia una reserva de seixanta persones per a aquesta nit, sobre una capacitat total de 70 persones. “El toc de queda no ens afecta perquè habitualment els nostres clients, que són majoritàriament turistes, la nit de Cap d’Any sopen i marxen abans de les dotze per fer les campanades a la plaça Catalunya o a quarts d’una ja són fora”, deia ahir l’encarregada del restaurant.

Mossos i policies locals vetllaran pel toc de queda

Com si d’un gran conte de la ventafocs es tractés, a partir de la una de la nit d’avui ningú pot ser al carrer celebrant el canvi d’any. A més, aquells que optin per festejar-ho en una celebració privada saben que no poden reunir-se més de deu persones. Aquestes circumstàncies són les que vigilaran avui un desplegament especial dels Mossos d’Esquadra i de les respectives policies locals, que tindran entre altres missions evitar que es produeixin macrofestes com la que l’any passat es va organitzar a l’interior d’una nau industrial de Llinars del Vallès. En aquella festa, hi van acudir centenars de joves, alguns vinguts de l’estranger, i només van abandonar el lloc quan els agents de la brigada mòbil dels Mossos hi van entrar. A la carretera, dos-cents efectius de la policia hi duran a terme mig centenar de controls per evitar conduccions de risc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona