Societat

El turisme es desploma a Barcelona per Nadal i Cap d’Any

Els hotels de la capital catalana confien a remuntar i estar a punt perquè al febrer es puguin celebrar l’ISE i el MWC

Al Pirineu, en canvi, l’ocupació hotelera ha anat molt bé, no la restauració

“El balanç d’aquestes festes de Nadal i Cap d’Any és clarament negatiu”, assegura Manel Casals, director general del Gremi d’Hotels de Barcelona. El Cap d’Any, en què hi havia totes les esperances posades, s’ha arribat tan sols a un 55%-60% d’ocupació i la setmana de Nadal, que sempre és més fluixa, l’ocupació als hotels de Barcelona no ha passat del 30%. Per què? Bàsicament perquè els turistes internacionals han tingut por de viatjar o no han volgut sortir a països tercers per les restriccions imposades en els seus propis estats.

“A la que alguns països van començar a posar restriccions, pocs dies abans de Nadal, nosaltres vam començar a rebre anul·lacions i les reserves es van congelar, i així seguim”, assegura Casals, que confirma que han notat més les restriccions dels altres països que les imposades aquí, tot i que admet que “el toc de queda a la una de la matinada, el tancament de l’oci nocturn i la cancel·lació de la festa de Cap d’Any popular a Barcelona no deixen de ser desmotivacions pel turisme internacional per venir a Catalunya”. Els hotelers de Barcelona, però, que viuen en un 85% dels turistes estrangers, només volen una cosa: “Arribar en condicions al mes de febrer.” Per què el febrer? Perquè a principis d’aquest mes se celebra el saló d’audiovisual ISE i a finals de mes, el Mobile World Congress (MWC), que ha de reimpulsar el turisme a tot el país i especialment el turisme de negocis a Barcelona, molt important i que ara està enfonsat. “Altres països que van tenir la variant òmicron abans que nosaltres, igual que hi va pujar la pandèmia ara la tenen de baixada i s’estan recuperant. Esperem que això passi aquí i que les autoritats nostres no siguin més conservadores que les d’altres països perquè puguem remuntar”, demana Casals.

Al contrari que a Barcelona, a la costa i a la muntanya, especialment al Pirineu, amb les estacions d’esquí com a principal atractiu, els hotels han estat pràcticament al 100%, tal com es preveia. Ara bé, el sector de la restauració no ha complert les previsions que s’havia fet. “A la que el conseller Argimon va dir que no es reunissin grups grans i no es fessin sopars d’empresa, vam tenir una allau de cancel·lacions de grups d’amics i grups d’empresa. Després vam recuperar algunes taules per a grups bombolla familiars, però no és el mateix”, explica Josep Castellarnau, president de l’hostaleria de Lleida. Els sopars de Cap d’Any als restaurants del Pirineu van caure al 50% perquè la majoria de turistes que estaven a la zona es van quedar als seus hotels i no es van fer festes, malgrat que en aquests paratges no hi havia el toc de queda.

LA DATA

01.02.22
comença
el saló de l’audiovisual ISE a Barcelona. És el moment clau per recuperar el turisme a la ciutat.

LES FRASES

Els sopars de Cap d’Any han caigut un 50% als restaurants de les comarques de Lleida
Josep Castellarnau
president de l’Hostaleria de Lleida
La campanya ha estat negativa. Ara cal remuntar per rebre l’ISE i el MWC al mes de febrer
Manel Casals
director general del Gremi d’Hotels de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA