Societat

Cavalcades amb mascareta i adaptades a la pandèmia

Els seguicis per rebre Ses Majestats de l’Orient s’ultimen enmig de les restriccions per l’augment de contagis

Barcelona i altres ciutats eliminen el llançament de caramels des de les carrosses

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia, però ho faran a porta tancada i sense públic. Només els patges més íntims i les autoritats com l’alcaldessa, Ada Colau, els rebran per entregar com és costum el pa, la sal i la clau que obre les portes de les totes les cases. La benvinguda de Ses Majestats es podrà seguir per les xarxes socials i la retransmissió que faran les televisions públiques, però no presencialment. Es vol evitar així les aglomeracions dels qui volen ser els primers a veure’ls arribar al Moll de la Fusta després d’un any en què, a causa de la pandèmia, ja no s’hi va poder anar. La cavalcada es reduirà en nombre de participants i carrosses i inclourà 800 persones, que desfilaran en el seguici d’una manera més esponjada. “No es podia quedar per segon any Barcelona sense cavalcada”, assenyalava ahir el responsable de l’Institut de Cultura de Barcelona, Esteve Carames, que confia que la ciutadania respectarà les mesures de seguretat per dispersar- se al màxim i omplir els espais disponibles en el recorregut de prop de cinc quilòmetres pels carrers més amples. Seguint els protocols anunciats per Salut, es demana que es porti posada la mascareta i que es procuri no barrejar grups bombolla. Una de les novetats d’aquesta cavalcada “especial” és que els Reis d’Orient deixaran el tron reial i compartiran carrossa per mostrar així “l’amistat històrica que els uneix” i saludar el màxim de nens i nenes. La primera carrossa serà un bus turístic dedicat a tota la ciutadania des d’on el patge Gregori anunciarà l’arribada de Ses Majestats i els carters recolliran les cartes amb el mínim contacte, amb l’ajut de xarxes i caçapapallones que els serviran per recollir els desitjos de petits i més grans.

Amb els canvis forçats per les mesures sanitàries i per evitar el contacte entre persones, s’ha decidit eliminar el llançament de caramels. També han pres aquesta decisió altres municipis com Tortosa, on tampoc es farà l’acte de lliurament de regals.

Mataró

A la capital del Maresme els caramels s’han entregat amb una bosseta als infants que s’han acostat a visitar el campament reial que hi ha muntat des de fa dies. Ses Majestats arribaran al matí al port de Mataró, on els donaran la benvinguda les autoritats locals. Per evitar aglomeracions, la cavalcada inverteix el sentit, sortint de la plaça de Laia l’Arquera i acabant en el seu punt de sortida habitual, molt més ample que el pas estret de la riera fins a les portes de l’ajuntament.

Tarragona

L’alcalde, Pau Ricomà, sí que té previst saludar els Reis a les portes de l’ajuntament, on arribaran amb les carrosses a la plaça de la Font amb els tocs de clarins i timbales. L’arribada es farà com és habitual amb vaixell al barri marítim del Serrallo.

Lleida

A les 5 de la tarda, més d’hora que altres anys, arribaran els Reis amb el tren de la Pobla, i l’alcalde, Miquel Pueyo, els entregarà la clau al balcó per evitar aglomeracions. Les dotze carrosses faran dos quilòmetres de recorregut amb uns 400 participants, entre els quals hi ha 51 infants seleccionats per sorteig públic. S’hi repartiran en mà dues tones de caramels.

Terrassa

La cavalcada varia el recorregut per guanyar espai apte per seguir la comitiva a la zona sud de la Rambla, al Parc dels Catalans. Es preveu fer tests d’antígens als patges i per segon any s’ha repetit la iniciativa d’enviar missatges personalitzats de Ses Majestats en vídeo a tots els qui ho han demanat. L’any passat es van enviar 9.000 felicitacions.

Sabadell

La Màquina dels Desitjos (la carrossa de l’Ambaixador) es va estrenar l’any passat dins la fira reial i es podrà veure al seguici amb les carrosses noves de carbó, les Fades de la Son i de Llaminadures. Al matí es faran tests d’antígens als participants.

LA XIFRA

5
Quilòmetres
que farà el seguici anant de l’avinguda del Marquès de l’Argentera (18.15 h) fins a les fonts de Montjuïc.

LA FRASE

No es podia quedar per segon any Barcelona sense cavalcada i sense anar a rebre els Reis
Esteve Carames
Cap de programes de l’institut de cultura de Barcelona

Vestuari nou per als Reis a Barcelona

Els Tres Reis de l’Orient compartiran una mateixa carrossa, creada per José Menchero, que simula un jardí en dos nivells, amb tot de ballarins i ballarines a la planta de baix. Per a aquesta ocasió Ses Majestats i els seus patges estrenaran vestuari nou de la dissenyadora Raquel Bonillo. La carrossa que obrirà la comitiva de Barcelona no serà l’única novetat i s’ampliarà l’estel amb una segona carrossa, que farà que la cua lluminosa sigui el doble de llarga, seguida per la companyia de ballarins de dansa contemporània. L’Olmut és el nou patge reial de la cavalcada, i tampoc passarà desapercebut als nens i nenes que descobriran aquest gegant de 7 metres d’alçària construït a partir de les cartes amb els millors desitjos dels infants. Tancant la comitiva reial hi haurà la carrossa del carbó, on una trentena de ballarins faran coreografies amb els sacs de carbó i una xemeneia. La direcció artística, a càrrec de Marta Almirall i Barbarana Pons, fa un pas més en la inclusió i a cada bloc hi haurà patges que explicaran en llengua de signes l’arribada dels Reis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona