Societat

Mor l’arquitecte Ricardo Bofill als 82 anys

Se l’ha considerat un dels urbanistes catalans més influents i reconeguts de l’àmbit internacional

L’arquitecte i urbanista Ricardo Bofill ha mort aquest divendres als 82 anys. Nascut a Barcelona el 1939, es considera un dels urbanistes i arquitectes catalans més influents i reconeguts de l’àmbit internacional. Es va formar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), de la UPC, qui el va nomenar doctor ’honoris causa’ el setembre passat. Bofill ha impulsat un miler de projectes en una quarantena de països. Destaquen l’Hotel Vela de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya o l’Aeroport del Prat; el Parque Manzanares de Madrid; la seu corporativa de Shieido Ginza, a Tòquio, o la de Cartier, a París.

Bofill va estudiar a l’Escola Virtèlia i després a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, d’on va ser expulsat el 1957 per ser membre del PSUC. Va marxar a Suïssa i va continuar estudiant a la Universitat de Ginebra.

El 1963 funda el Taller d’Arquitectura amb un equip multidisciplinar format no només per arquitectes, sinó per altres professionals i artistes, com el crític literari Salvador Clotas, el poeta José Agustín Goytisolo o l’economista Julia Romea. Els seus dos fills, Ricardo Emilio i Pablo, dirigeixen l’oficina des de fa anys. Actualment, hi treballen més de cent professionals de trenta nacionalitats diferents

Des dels conjunts d’habitatges col·lectius dels primers anys, com els reconeguts Walden 7 i la Muralla Roja, fins a infraestructures com la nova terminal de l’Aeroport del Prat, la Universitat Mohammed VI amb seus a Ben Guerir i Rabat, Ricardo Bofill ha destacat per qüestionar l’arquitectura des de la base.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró