Societat

Posen en marxa un ‘park & ride’ a l’estació de Rodalies de Viladecans

És el novè de l’àrea metropolitana de Barcelona i el següent es farà a Sant Boi de Llobregat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Viladecans han posat en marxa un aparcament d’intercanvi (’park & ride’) ubicat a l’exterior de l’estació de Rodalies del municipi, al carrer de la Tecnologia. És el novè aparcament d’intercanvi impulsat per l’AMB i els municipis. Disposa d’un total de 155 places i funciona de dilluns a divendres de 5 a 23 hores amb l’app AMB P+R. A banda de connectar amb la línia R2 de Rodalies, també permet enllaçar amb les línies L88, VB1 i VB2 del servei de Bus Metropolità. El següent servei d’aquest tipus es farà a Sant Boi de Llobregat.

Actualment, amb aquesta nova incorporació, el servei d’aparcaments d’intercanvi metropolitans P+R està disponible en set municipis metropolitans (Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol, Cervelló, Cornellà i Viladecans) amb 9 espais de P+R i 573 places d’aparcament. L’objectiu de l’AMB és arribar a les 1.500 places, segons recull el PMMU 2019-2024, el full de ruta de la mobilitat metropolitana.

El servei de P+R ja té 6.875 usuaris registrats, dels quals més de 6.100 són usuaris actius d’alguna de les zones d’aparcament en servei. L’AMB, d’acord amb l’ajuntament implicat, preveu fer arribar properament el servei d’aparcament d’intercanvi a Sant Boi de Llobregat.

En general, per fer servir aquests estacionaments P+R, els usuaris s’han de registrar al servei a través de l’app AMB P+R Aparcaments d’Intercanvi Metropolitans, i podran aparcar-hi gratuïtament el vehicle. Un cop iniciat el servei a través de la mateixa app podran viatjar amb qualsevol mitjà de transport públic. Després del viatge de tornada amb transport públic i prèvia comprovació del títol de transport a la màquina validadora, els usuaris poden retirar el vehicle de la zona d’estacionament i finalitzar el servei d’aparcament a través de la mateixa app.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES