Societat

Les sales de cinema Las Vegas de Figueres tornen a tancar

L’actual operador, que s’havia compromès a l’explotació fins al 2028, va donar-se per vençut i ho va anunciar a les xarxes

L’Ajuntament coneix l’interès d’un altre operador que vol agafar el relleu

L’empresa que gestionava des del desembre del 2019 les sales de cinema Las Vegas del carrer Sant Pau de Figueres va anunciar dimarts al vespre per les xarxes socials que tancava definitivament. El missatge críptic i descriptiu no deixava dubtes: “Lamentem comunicar que cinemes Las Vegas tanca les seves sales en la data del 8 de febrer del 2022.” I hi afegia, gràcies pel vostre suport. I ho signava l’equip de cinemes Las Vegas.

Aquest segon intent per recuperar les sales dels últims anys va partir de la iniciativa de l’empresa Picking Spi, que el desembre del 2019 va signar un contracte d’explotació de les sales per deu anys. Aquesta última empenta va néixer el 19 de desembre del 2019 amb la nova entrega de Star Wars: el ascenso de Skywalker. Aquesta iniciativa volia portar el cinema comercial al centre de la ciutat i va presentar-se com un programador que ofereix “el que la gent demana”. Ara, després del dur trànsit per la pandèmia, l’operador ha dit prou.

Aquest gestor de cinema havia agafat el relleu de l’empresa del promotor i cineasta Ventura Pons, que havia obert les portes l’abril del 2018 després d’una remodelació facilitada per l’aportació de 350.000 euros de l’Ajuntament. Va arribar fins al 24 de setembre del 2019, data en què es va fer l’última sessió. Es van acomiadar treballadors i les sales van quedar tancades uns mesos. Ahir, fonts de l’Ajuntament de Figueres van explicar que hi havia un operador “interessat” a agafar el relleu de l’empresa Picking Spi. Tal com van fer a l’hivern del 2019, l’Ajuntament es va mostrar disposat a fer d’intermediari entre el propietari privat i l’empresa que es mostra disposada a agafar el relleu.

La iniciativa de Ventura Pons, l’any 2018, de recuperar el cinema Las Vegas va convertir-se en un revulsiu per a la zona. El cineasta va impulsar un projecte molt engrescador, que la realitat va enfonsar al cap de quatre dies i que va haver de sortejar problemes continuats des del principi. L’obertura de les sales un cop restaurades es va convertir en un esdeveniment social anacrònic. Es va fer coincidir amb l’estrena de Miss Dalí, però els actors van tenir un paper secundari en la presentació, on Ventura Pons va lluir més que ningú, un lluïment que es va allargar fins al pregó de Fires, que va protagonitzar ell mateix.

Les sales van obrir sense llum ni permisos definitius i amb crítiques dures de grups com ara la CUP o Compromís per Figueres. Els cinemes no van rendir comercialment i una vintena de mesos després Pons tirava la tovallola.

LA XIFRA

10
anys.
Aquesta era la durada del compromís per explotar les sales de cinema de l’empresa Picking Spi.

LA DATA

06.04.18
Estrena.
Aquest dia es van inaugurar les noves sales de cinema Las Vegas, impulsades per Ventura Pons.

LA FRASE

Lamentem comunicar que cinemes Las Vegas tanca les seves sales en la data del 8 de febrer del 2022
MISSATGE DE COMIAT PENJAT A LES XARXES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró