Societat

Barcelona tindrà un dels centres per a ucraïnesos

També n’hi haurà a Madrid i Alacant

Ho va anunciar Escrivá i Colau ho va confirmar

Barcelona és una de les ciutats de l’Estat on s’habilitarà un dels tres grans centres per a refugiats ucraïnesos que té previst posar en marxa el govern de l’Estat. El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ho va explicar ahir durant una entrevista a Radio Nacional de España (RNE) i va aclarir que es tractarà de centres “de recepció i primera acollida on es farà tot el procés documental”. La idea és situar els tres grans centres a “prop de les principals xarxes de la comunitat ucraïnesa”. Els altres dos, segons Escrivá, seran a Madrid, en concret al centre de formació de la Seguretat Social i a la Ciutat de la Llum d’Alacant.

Pel que fa a la possible ubicació del centre de Barcelona, el ministre va explicar que d’entrada hi ha dos ubicacions possibles però no va concretar res més. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va confirmar la notícia, però tampoc va indicar on serà el centre perquè, segons va explicar, les converses per trobar la millor ubicació encara no estan tancades.

La idea, segons va subratllar el ministre, és que en aquest tipus de centre, que poden ser ampliats si fos necessari, s’entrevisti els refugiats que arribin per poder derivar-los més tard “als recursos més apropiats”. El ministre va destacar, en aquest sentit, que les converses amb les diferents comunitats continuen també per garantir que en tots els casos els recursos estaran disponibles. Segons va garantir Escrivá, la voluntat és treballar al costat dels governs autonòmics i ajuntaments per garantir una resposta coordinada davant la previsió que arribi a l’Estat “un volum important” d’ucraïnesos fugint de la guerra.

Ahir mateix estava previst tancar el catàleg de recursos amb capacitat d’acollida tant de les administracions locals com autonòmiques i les entitats socials. “Els ucraïnesos que vinguin tenen un marc de protecció a tot Europa que simplifica tots els papers, dona accés immediat al treball i a totes les ajudes de protecció internacional”, hi va afegir Escrivá. A més, va assenyalar que treballen per facilitar el transport “a tots els que vulguin venir”, en col·laboració amb els serveis consulars de Romania, Polònia, Hongria i Moldàvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt