Societat

El jurat considera culpable l’home que va gravar la seva parella mentre agonitzava per un atac diabètic a Viladecans

El tribunal popular veu provat que l’home va deixar que patís i no va fer res per ajudar-la

El jurat popular ha declarat culpable l’home que va gravar amb vídeo la seva parella mentre agonitzava durant hores per un atac diabètic el juny del 2019 a Viladecans (Baix Llobregat).

Els jurats, per 7 vots a 2, consideren que l’home, conscientment, no va fer res mentre ella s’estava morint. El tribunal popular, a més, considera que l’home la va deixar morir tot i conèixer la seva vulnerabilitat i que la seva actitud li va provocar grans patiments a la víctima. Això no obstant, no consideren provat que actués per masclisme o considerant que la víctima era inferior per ser dona.

La dona va patir una pujada de sucre i va demanar ajuda a l’home, també diabètic, que va anar fins al seu pis, però no va donar-li res ni va trucar a emergències.

El jurat s’oposa a la possible suspensió de la pena o l’indult. La fiscalia demanava inicialment presó permanent revisable per a l’home, que també està acusat de maltractar prèviament la víctima amb diverses agressions.

Per la seva banda, la defensa al·lega que l’home pensava que era un atac a causa de les drogues i l’alcohol, com altres vegades, i que va ser la dona qui li va dir que no truqués a ningú.

En el seu veredicte, fet públic aquest divendres a la tarda, el jurat considera provat per unanimitat que l’acusat maltractava i agredia la seva parella tant físicament com psicològicament. També admeten que la víctima era consumidora ocasional o habitual de cocaïna, però no n’abusava, i menys encara la nit dels fets. Basant-se sobretot en els àudios que la víctima enviava a l’acusat, a gravacions de les converses que van tenir per telèfon i, sobretot, als 15 vídeos que l’home va gravar durant hores la nit de la mort, el veredicte considera demostrat que l’acusat era conscient del gran deteriorament físic que tenia la víctima aquella nit i com anava empitjorant.

Segons el jurat, qualsevol persona amb sentit comú s’adonaria de les dificultats de la dona, que va ser gravada despullada i amb greus dificultats per parlar i respirar mentre li demanava ajuda, que li donés medicaments, que li obrís una ampolla o truqués una ambulància. “Em moro”, li va arribar a dir. Com a resposta, l’acusat la va contemplar, va mantenir una actitud “passiva” i “desviava la conversa” o fins i tot sembla que es “mofés” i “fingia que l’ajudava”.

A més, el jurat considera que la mort no s’hauria produït si l’acusat hagués actuat ajudant-la o trucant a emergències. No obstant això, no es considera provat que actués així mogut per masclisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona