Societat

Marxa lenta de taxistes en direcció al Parlament contra l’augment de preus del combustible

El col·lectiu adverteix que si el sector no rep ajudes podria tornar a ocupar el carrer com al 2018

La marxa lenta de taxistes per protestar contra l’escalada del preus dels combustibles ha començat aquest dimecres al matí, poc abans de dos quarts d’onze, a l’Aeroport del Prat i ja es dirigeix cap al Parlament. Segons els organitzadors, hi participen al voltant de 800 vehicles tot i que confien que un cop al centre de la ciutat se n’hi afegiran més. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha demanat ajudes com les aprovades per la pandèmia i ha advertit que, en cas contrari, podrien iniciar una altra protesta estacionant els taxis enmig del carrer com ja van fer el 2018 a la Gran Via. La marxa està encapçalada per set tractores de camió en representació dels transportistes, alguns dels quals ja encadenen deu dies de protesta.

Els taxistes, acompanyats d’una desena de camions, en el desè dia de vaga dels transportistes, han sortit a les 10.25h, més de mitja hora més tard del previst, i han passat primer per la terminal d’arribades de l’aeroport, conegut entre el col·lectiu com el ’tub’, i han enfilat cap a un polígon del Prat de Llobregat per reagrupar-se i dirigir-se a la C-31 en direcció al centre de Barcelona i al Parlament.

Abans d’iniciar la marxa, Álvarez ha destacat en declaracions als mitjans que la protesta té el suport de totes les associacions del taxi.

El líder d’Élite Taxi ha explicat que han tornat a sortir al carrer perquè “no poden respirar” amb una caiguda de la facturació del 50% respecte el 2019 i un increment dels costos del 60% en l’últim any. “Tot puja i les tarifes només s’han incrementat un 2,8%. Sinó les volen tornar a apujar per no repercutir-ho als consumidors, ens hauran de donar ajuts directes”, ha afegit.

Álvarez ha deixat clar que “és moment d’ajudar al sector” perquè sinó se’ls obligarà a tornar a parar el servei un cop més amb una vaga.

L’Associació Taxi Companys és una de les que a última hora s’ha sumat a la marxa lenta. El seu portaveu, Luís López, ha explicat que l’Associació Nacional del Taxi, de la que en formen part, s’ha reunit dos cops en els darrers dies amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i que s’han esperat a conèixer la seva postura per participar o no en la protesta. López ha destacat que el gran objectiu d’aquest dimecres és enviar un missatge clar a les institucions per forçar-les a ajudar el sector del taxi.

Vaga transportistes

Mentrestant, aquest matí els transportistes, en el desè dia de vaga, han continuat amb els piquets al Port de Barcelona i han tallat la Ronda Litoral, primer en sentit Besòs, i després en sentit Llobregat, entre les sortides 14 i 17, prop de la Zona Franca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró