Societat

Invulnerables busca ajuda per a la mainada a Banyoles

Sor Lucía Caram va explicar ahir a empresaris i comerciants locals el seu projecte contra la pobresa infantil, impulsat amb la Fundació la Caixa i diverses entitats de l’àmbit social

La monja dominica sor Lucía Caram va adreçar-se ahir, en un acte al Museu Darder de Banyoles , a una quarantena d’empresaris i comerciants del Pla de l’Estany per explicar-los el projecte Invulnerables contra la pobresa infantil, que ella impulsa junt amb la Fundació la Caixa , i animar-los a col·laborar-hi per poder mantenir el programa. Banyoles és una de les 12 ciutats catalanes que estan participant en el projecte (entre les quals, també Ripoll i Girona), nascut el 2016 a Manresa. Des que el 2018 la ciutat de l’estany s’hi va comprometre, a través dels serveis socials i la Fundació Heka, Invulnerables hi ha atès 123 nens i nenes de 49 famílies, oferint-los ajudes i eines per trencar el cercle de la pobresa o perquè puguin seguir els estudis en condicions. “És un programa que vol treballar des del quilòmetre zero per transformar la vida de la gent”, va explicar la religiosa argentina establerta a Catalunya.

Feina per als adults

Un dels reptes –segons va indicar– és incorporar al mercat laboral els adults de les famílies (així la mainada deixa de ser dependent dels serveis socials), d’aquí ve la importància de tenir la complicitat d’empreses. “Un dels territoris on realment es nota la implicació publicoprivada, no de paraula sinó de fets, és precisament Banyoles”, va assegurar. La col·laboració amb el programa pot tenir la forma d’ajuda econòmica, cedint habitatges o facilitant contractes laborals, entre altres fórmules.

“Si ser vulnerable vol dir ser gent ferida, el que hem de procurar és que els nens i les nenes no tinguin ferides, perquè les ferides s’arrosseguen tota la vida”, va considerar l’alcalde, Miquel Noguer. “No arribem pertot”, va lamentar, i va dir que per això calia una jornada com la d’ahir per explicar el projecte, descriure la situació i convidar qui pot a posar-hi el seu gra de sorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA