Societat

Llibertat amb càrrecs per l'assaltant de la casa dels Tous

A Dulji Kosum se li va imputar inicialment un delicte de robatori amb força a casa habitada en grau de temptativa

Una jutge de Manresa (Bages) ha deixat en llibertat amb càrrecs Dulji Kosum, l'únic detingut per l'assalt al domicili de la família dels joiers Tous de Sant Fruitós de Bages (Bages) que encara era a la presó.

Fonts judicials han confirmat la decisió de la titular del jutjat d'instrucció número 4 de Manresa (Bages), avançada avui per la Cadena Ser, malgrat que el passat 21 de febrer l'Audiència va confirmar la seva presó provisional sense fiança a l'entendre que existia un "viu perill" que torni a delinquir.

En declaracions a Efe, l'advocat de Kosum, Wenceslao Tarrago, ha celebrat que "s'ha imposat la coherència" i la jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs el seu client, que dijous passat va abandonar la presó Model de Barcelona on estava empresonat des del passat dia 12 de desembre.

A l'espera que s'elabori l'escrit d'acusació definitiu, a Kosum se li imputa inicialment un delicte de robatori amb força a casa habitada en grau de temptativa, cosa que es castigaria amb un màxim de dos anys de pressó, i en estar mancat de permís per residir a Espanya, aquesta condemna se l'hauria de substituir per l'expulsió del país.

La fiscal va decidir demanar la llibertat de Kosum en no poder-se comprovar que formava part de cap grup criminal, i segons Tarrago l'acusació particular, exercida pels representants legals de la família Tous, no es van posicionar, per la qual cosa la jutge l'ha deixat en llibertat provisional, a l'espera de judici.

El mateix jutjat de Manresa que aquesta setmana ha deixat en llibertat Kosum va ser el mateix que va acordar l'ingrés a la presó provisional del cap de seguretat i gendre dels joiers Tous, Lluís Corominas, acusat de matar a trets l'altre presumpte assaltant, a les proximitats del domicili familiar.

El gendre dels Tous, això no obstant, va quedar en llibertat provisional el passat 12 de febrer, sota fiança de 150.000 euros, per ordre de la jutgessa instructora, atès que la Fiscalia va canviar de criteri i no es va oposar a la seva excarceració.

Posteriorment, el 21 de febrer, l'Audiència de Barcelona va confirmar la presó provisional sense fiança per a Dulji Kosum, el suposat assaltant que va sobreviure als trets de Corominas, per considerar que existia un "viu perill" que si quedava en llibertat pretengués "intentar prosseguir tan experta activitat delictiva, unint-se als altres assaltants actualment fugits".

Els fets van passar el dissabte 11 de desembre de l'any passat quan dues persones van assaltar el xalet familiar dels joiers Tous a Sant Fruitós de Bages (Bages).

Lluís Corominas va disparar amb un arma curta contra un dels suposats lladres, Gazmend Sinani, natural de Pristina (Kosovo), que era a l'interior d'un cotxe pels voltants de la casa dels joiers i que va morir a conseqüència dels trets, mentre que l'altre assaltant, Kasun, va aconseguir fugir del cap de seguretat si bé va ser detingut poc després pels Mossos d'Esquadra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró