Societat

economia

Barcelona dóna impuls a l’ocupació de qualitat a una seixantena d’entitats

El pacte té vigència fins el 2030 i té com a objectiu reduir la temporalitat

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un acord per fomentar l’ocupació de qualitat amb una seixantena d’entitats que es dediquen a aquest àmbit. El pacte té vigència fins al 2030 i té com a objectiu reduir la temporalitat i les desigualtats del mercat de treball. Preveu potenciar els contractes de qualitat i generar oportunitats i més estabilitat en l’àmbit laboral i estableix plans d’acció biennals adaptats a les tendències del mercat. L’última estratègia per a l’ocupació va acabar el 2020, i el 2021 ha estat centrat en les mesures urgents per fer front a les conseqüències de la pandèmia, amb programes, recursos i serveis, alguns dels quals continuen vigents a través de Barcelona Activa.

El primer pla biennal, 2022-2023, té com a reptes importants la reducció de l’atur de llarga durada i de l’atur juvenil, tenint en compte els paràmetres competitivitat, sostenibilitat i equitat que marca el full de ruta Barcelona Green Deal. Alhora, adoptarà mesures en el marc dels projectes Next Generation, programes europeus i actuacions municipals en sectors estratègics. Segons subratlla l’Ajuntament, tots els agents signants són “per primera vegada” corresponsables i han adquirit el compromís en la consecució dels objectius i en la millora del mercat laboral en aquesta dècada. És un “espai de cocreació” de les polítiques d’ocupació a Barcelona que té com a reptes l’atur de llarga durada, l’atur juvenil i les desigualtats educatives, la temporalitat, la precarietat i bretxes salarials per qüestions de gènere o territorialitat, les condicions laborals i l’avaluació de les polítiques d’ocupació, entre d’altres.Alhora, el consistori destaca que les línies estratègiques tenen “majors sinèrgies i interaccions” amb les empreses perquè les mesures ocupacionals “han d’anar acompanyades amb el foment de la competitivitat empresarial”. Dins les accions previstes s’inclouen les activitats en règim d’autònom, les emprenedores i l’impuls de la generació de perfils laborals híbrids, passant per un paper transformador de les empreses en matèria de qualitat de l’ocupació.El grup promotor de l’acord té com a objectiu que la ciutadania estigui “més preparada” per fer front als reptes actuals, com ara, la formació tecnicoprofessional adaptada a les necessitats de les empreses, el valor dels oficis, les oportunitats de la diversificació de l’economia tant a sectors tradicionals, madurs com emergents, i l’impuls de processos d’acreditacions de competències. Alguns dels temes que recull el nou acord són la bretxa de gènere, els índexs ocupacionals, la conciliació i organització del temps a les empreses, i les condicions de treball i salut dels treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla