Societat

Primer exercici transfronterer de simulació sanitària

S’ha dut a terme al pavelló de Llívia, on s’ha fet una simulació d’un concert d’un cantant famós que cau de l’escenari presentant traumatisme greu i, paral·lelament, es produeix una allau de públic amb molts ferits

Hi han participat més de cent persones

Aquest dijous al matí s’ha dut a terme al pavelló de Llívia un exercici de coordinació entre els cossos d’emergència de l’Estat francès, el SEM de Catalunya i els bombers d’Andorra en què s’ha recreat, a través d’un Incident de Múltiples Víctimes com han d’actuar i coordinar-se els diferents cossos d’emergències mèdiques a banda i banda de la frontera en un esdeveniment d’aquestes característiques. L’exercici ha servit per practicar la cooperació transfronterera i el treball conjunt entre els equips assistencials per a futures situacions d’emergència sanitària o catàstrofes. La simulació s’ha emmarcat en un escenari de risc previsible: un concert multitudinari amb afluència de joves d’ambdós costats de la frontera que ha permès testar els diversos protocols elaborats dins el projecte EGALURG. El SEM ha estat l’encarregat de gestionar l’emergència sanitària en col·laboració amb unitats de França, Andorra i la Cerdanya. L’exercici ha començat amb un incident individual: el cantant principal ha precipitat de l’escenari presentant traumatisme greu. Paral·lelament s’ha anunciat la finalització del concert produint-se una allau humana en evacuar el recinte que ha deixat diverses víctimes. Més de cent persones han participat en aquest primer exercici transfronterer de simulació sanitària.

Des del 2019 els cossos esmentats estan treballant amb un protocol d’actuació en emergències que es puguin produir en una banda o l’altra de la frontera administrativa i avui han fet la prova per ajustar tot el que faci falta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós