Societat

El Triumvirat de l’Escala reestructura el mercat i programa actuacions al carrer

La fira es divideix en sis zones, cada una destinada a un déu greco-romà

L’Ajuntament de l’Escala (Alt Empordà) recupera aquesta primavera el Triumvirat Mediterrani, després que la pandèmia escapcés les dues últimes edicions. La fira celebrarà la XXVI edició el cap de setmana del 7 i 8 de maig amb una reestructuració del mercat i la incorporació de diverses actuacions al carrer ambientades en l’època greco-romana. Pel que fa al mercat, es concentrarà a l’entorn de la platja i es dividirà en sis zones. Cada una d’elles correspondrà a un déu diferent de la cultura grega i romana. A més, la lluita de gladiadors tornarà a fer-se, en aquest cas el diumenge 8 de maig a dos quarts d’una a la platja.

El Triumvirat Mediterrani torna a l’Escala aquest 2022 amb una edició que deixa enrere la pandèmia. El 2020 la fira es va cancel·lar a causa del confinament i l’any passat es va fer una edició limitada per les restriccions sanitàries. De cara a aquest any, el cap de setmana del 7 i 8 de maig el municipi farà un viatge al passat per reviure l’època greco-romana amb alguns canvis.

El primer d’ells és la reestructuració del mercat, que es concentrarà a la zona de la platja. A més, es potenciarà els productes de proximitat i donarà un protagonisme especial a les divinitats de l’antiga Grècia i Roma.

D’aquesta manera, els visitants podran trobar la zona d’Atenea dedicada a la saviesa i la cultura, la de Baco amb els vins de la DO Empordà, la de Ceres amb productes de la terra, la de Neptú dedicada a productes del mar, la d’Apol·lo per a la música i la d’Hermes destinada al comerç i l’artesania.

Per altra banda es recuperarà la lluita de gladiadors, que es farà el diumenge a dos quarts d’una a la zona de la platja. Aquest any, però, també hi haurà actuacions amb dotze actors del Galliner de Girona que aniran vestits de l’època. Cada un d’ells interpretaran personatges ficticis com ara esclaus, mercaders o filòsofs que recordaran la vida de l’època.

A més, el dissabte es farà una part de la programació de la fira que es farà al jaciment d’Empúries, on es farà una jornada de portes obertes de deu del matí a set del vespre. Al llarg de la jornada es faran tallers d’oficis i artesans, jocs, contacontes, visites romanes i exhibicions de reconstrucció militar romana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres