Societat

Sospita d’intencionalitat en el foc de Santa Coloma

Els Mossos mantenen obertes totes les hipòtesis sobre l’incendi al bloc de pisos on tres persones van morir i una va quedar ferida en estat crític

Hi ha dos focus de l’incendi i denúncies entre els veïns

L’Àlex és un dels inquilins del bloc de pisos incendiat que ahir no s’acabava de creure que hagués pogut sortir sa i estalvi de les flames que hores abans cremaven amb virulència l’edifici de tres plantes. “M’ha anat pels pèls”, explicava desolat sense saber quan podria tornar al seu pis, molt malmès per les flames. A l’incendi hi van morir tres veïns i una altre veïna ha quedat ferida en estat crític per la gravetat de les cremades. Segons va explicar el cap del parc dels Bombers de la Generalitat a Santa Coloma, Annibal Ortiz, quan van arribar al lloc dels fets –van rebre l’avís a les 4.20 hores– van trobar un primer focus de l’incendi al replà de la planta baixa, on hi havia mobles amuntegats, a més de pots de pintures i dissolvents. El material va donar més intensitat al foc, que va omplir de fum l’escala, a més de suposar un obstacle per a la sortida dels veïns. En un espai annex a la planta baixa hi havia més pots i material inflamable on no va arribar el foc. Els bombers van localitzar el cos sense vida d’una persona al replà del primer pis i una segona víctima al replà de la segona planta i la tercera dins del pis afectat.

En el segon pis els bombers van identificar un altre incendi, que s’investiga si ha tingut un origen independent o bé si ha començat per efecte del que es va iniciar al replà. Els Mossos d’Esquadra mantenen totes les hipòtesis obertes sobre l’origen del foc i l’àrea d’investigació criminal investiga les causes, sense descartar que pogués estar provocat. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, va explicar que els Mossos i la policia local havien intervingut algunes vegades a l’edifici de l’incendi mortal per “problemes de convivència, per música alta i baralles entre veïns”, alguns d’ells “conflictius”. Un dels veïns explicava als mitjans que aquest cap de setmana hi havia hagut una discussió entre veïns quan un d’ells va treure un ganivet, després que li cridessin l’atenció perquè tenia la música molt alta i la veïna amenaçada el va denunciar.

L’edifici sinistrat consta de sis habitatges distribuïts en tres plantes, un dels quals, segons explicava l’alcaldessa, estava tancat i tapiat per la propietat. L’Ajuntament manté que, tot i que la finca havia estat ocupada, la majoria dels actuals residents, menys un que estava en procés, havien regularitzat la situació amb la propietat amb un acord de lloguer assequible.

Els bombers van desplaçar al lloc deu dotacions i van controlar l’incendi en mitja hora. Malgrat l’acumulació de combustible, el foc no ha causat danys estructurals i els tècnics municipals determinaran quan podran tornar a l’immoble tancat i custodiat. L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol i ha suspès tots els actes municipals.

LA FRASE

Sí que ens consten problemes de convivència i baralles entre els veïns, i alguns eren conflictius
Núria Parlón
alcaldessa de santa coloma de gramenet

“No es fa res fins que hi ha morts”

En Carlos és veí del barri i assegura que el bloc de pisos i altres que hi ha a la zona fa anys que estan ocupats. “No passa res i ningú fa res, però després tothom corre i els mitjans s’interessen només quan hi ha morts”, lamentava tot assegurant que el bloc sinistrat fa més de deu anys que està en aquesta situació. Segons explica en Carlos no és el primer incident, ja que fa un mes que hi va morir una persona que hi vivia quan manipulava la xarxa elèctrica. “Tots tenen la llum connectada irregularment i és fàcil que hi hagi incendis en aquestes condicions”, hi afegia tot defugint la possibilitat que l’incendi hagués estat intencionat. “Hi havia baralles, però no per calar foc amb gent a dins.” Al lloc dels fets el servei d’Emergències Mèdiques atenia tres persones: un home de 71 anys que era donat d’alta in situ, i dos ferits més, un home de 31 anys i una dona de 30, que ahir a la tarda eren donats d’alta de l’hospital de l’Esperit Sant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona