Societat

Regne Unit

Monarquia

Els prínceps Enric i Andreu d’Anglaterra no sortiran al balcó del palau de Buckingham pel jubileu

La corona britànica que els acompanyants de la reina seran els membres de la família reial que exerceixen tasques oficials

L’assistència d’Elisabet II als actes es confirmarà a mesura que s’apropin les celebracions, del 2 al 5 de juny

Els prínceps Enric i Andreu no sortiran al balcó del palau de Buckingham durant les celebracions del jubileu de platí de la reina Elisabet II d’Anglaterra.

Segons han informat aquest divendres fonts de la corona britànica a la BBC estarà acompanyada el proper 2 de juny al balcó pels “membres de la família reial que actualment realitzen activitats públiques en nom de la reina”.  La casa reial britànica ha precisat que la reina ha decidit que limitar la presència al balcó als “treballadors reials”, que realitzen tasques oficials, i els seus fills.

Aquesta norma deixa fora el príncep Enric i la seva dona Meghan, duquessa de Sussex, encara que tornin al Regne Unit durant els dies del jubileu, que ja es van desvincular de les activitats oficials de la corona. També en queda exclòs el príncep Andreu, que igualment va renunciar a les seves funcions reials, en el seu cas arran de la seva implicació en un cas d’agressions sexuals.

Tot i que els prínceps Enric i Andreu i les seves famílies no sortiran a la foto del balcó, no es descarta que assisteixin a altres esdeveniments del programa del jubileu com el servei d’acció de gràcies o els dinars.

Sí que es preveu que siguin al balcó del palau el Príncep Carles de Gal·les i la seva dona Camil·la, duquessa de Cornualla; i els ducs de Cambridge, el príncep Guillem i la seva esposa Caterina, amb els seus fills. També s’hi esperen els comtes de Wessex, el príncep Eduard i la seva dona Sofia, i la princesa  Anna, amb el seu marit, Timothy Laurene, i els seus fills.

Les mateixes fonts han afegit que la reina, que té 96 anys i en els darrers mesos ha patit problemes de mobilitat, assistirà a alguns dels esdeveniments públics del jubileu durant el cap de setmana llarg del 2 al 5 de junt. No obstant això, l’agenda es confirmarà a mesura que s’apropi l’hora, fins i tot el mateix dia.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs