Societat

Rècord de visitants a Temps de Flors

Almenys 350.000 persones han visitat els espais, un 40% més que l’últim any prepandèmia, i es calcula un impacte econòmic de 10 milions d’euros

La 67a edició de Temps de Flors ha batut en una setmana el rècord de visitants, amb 350.000 persones de dissabte a dissabte a Girona. És una xifra que suposa un 40% més que el 2019 –any prepandèmia–, a la qual faltaria afegir els visitants d’ahir diumenge, i que, segons calcula l’Ajuntament de Girona, deixa un impacte econòmic a la ciutat de 10 milions d’euros, del qual resulten principalment beneficiats els sectors de la restauració i el comerç.

Pel que fa al perfil dels visitants, segons enquestes fetes per l’Oficina de Turisme, un 75% eren catalans –la majoria– i de la resta de l’Estat. Dels catalans, la majoria –set de cada deu– procedien de l’àrea de Barcelona. En relació amb el turisme internacional, la majoria han estat de nacionalitat francesa i les franges d’edat dels visitants són, majoritàriament, d’entre els 45 i 64 anys –un 46%–; seguits dels d’entre 30 i 44 anys –15%–, i dels de més de 65 anys –11%–. “Hem ajudat a donar una injecció potent als sectors més tocats per la pandèmia”, destacava ahir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la valoració d’aquesta edició de Temps de Flors. Tant Madrenas com la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, es mostraven molt satisfetes pels resultats d’aquesta edició de Temps de Flors, tot fent-ne un balanç molt positiu. “Considerem que ja hem reactivat del tot l’esdeveniment”, deia la regidora amb les dades a la mà i destacant que, un cop es comptabilitzin els visitants d’ahir es podria arribar a la xifra de 375.000 o 380.000. Per fer aquest recompte, s’han fet servir els comptadors que s’havien habilitat a les entrades i sortides del Barri Vell, tot i ser conscients que hi ha hagut gent que pot haver entrat i sortit de l’espai més d’un cop.

Tant Plana com Madrenas van destacar que l’organització havia estat perfecta i que no s’havien registrat incidents. De fet, l’alcaldessa va reiterar l’agraïment al “miler de voluntaris” que han fet possible l’esdeveniment.

LA FRASE

Hem ajudat a donar una injecció potent als sectors més tocats per la pandèmia
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS