Societat

Estudiants s’encadenen davant de la delegació del govern espanyol

Protesten contra la sentència del 25% de castellà a les escoles i la Llei de convivència Universitària

Culpen l’Estat de l’actual situació del català

Prop d’un centenar d’estudiants s’han concentrat aquest dilluns al matí davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya per mostrar el rebuig contra la sentència del 25% de castellà a les escoles i la Llei de Convivència Universitària (LCU). Quatre dels estudiants s’han encadenat davant de les portes de la seu a Barcelona en una acció promoguda pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i a la qual s’han unit altres joves del moviment estudiantil, expliquen els impulsors. En un manifest, afirmen que l’estat espanyol és l’”autèntic culpable” de l’actual situació del català i denuncien que la nova llei de convivència s’ha “fet a mida” per “desarticular” el moviment estudiantil .

Marta Daviu, portaveu de l’SEPC, diu que estan disposats a tot “per defensar la llengua”. A més, ha assenyalat a l’estat espanyol com el “responsable” de “l’ofensiva” contra el català.

D’altra banda, ha assenyalat que tot i que la “lluita” dins les universitats hagi deixat de ser legal, continua sent “legítima i necessària”. “Ara ens plantem perquè la supervivència de la nostra llengua no és possible dins el marc de l’estat espanyol”, ha declarat.

Per la seva banda, la portaveu de la Coordinadora d’Assemblees Interuniversitàries, Anna Martín, ha afirmat que l’acció realitzada aquest matí és per “lluitar contra les imposicions i la repressió” de l’estat espanyol.

A més, ha declarat que volen una universitat pública, de qualitat, dotada de recursos i “sobretot en català”. “Per les nostres llengües i les nostres aules lluitarem i desobeirem”.

Els mobilitzats han fet càntics durant la seva protesta, com “ahir, avui i demà, l’escola en català” o “Menys policia i més Educació”, entre d’altres.

Intervenció dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra han anat retirant un a un als estudiants que estan protestant. Al cap d’una estona, els Mossos d’Esquadra han començat a treure els concentrats. Els agents han hagut d’arrossegar-ne algun d’ells, però no hi ha hagut actes de violència.

Mentre això succeïa, els mobilitzats que ja havien sortit de davant de la porta de la Delegació del govern espanyol, s’han concentrat darrere el cordó policial. Des d’allà han emès càntics reivindicatius i de suport pels qui encara estaven enfront de la Delegació.

Finalment, la policia ha actuat sobre els quatre encadenats. Primer s’han ajudat d’unes tenalles i després ho han fet amb una serra radial, protegint degudament als concentrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia