Societat

Pugna entre la calor i els jocs del Ludivers al parc de la Devesa

La vuitena edició del festival treu el màxim rendiment de l’espai urbà gironí i aplega centenars de visitants

La vuitena edició del Ludivers, el Festival del Joc i de les Cultures de la Imaginació, ha hagut de combatre un rival dur de rosegar: la calor –35 graus ahir a un quart de dues del migdia–. Els organitzadors –l’associació Ludus Mundi i la Xarxa Municipal de Centres Cívics de Girona, sobretot la del Barri Vell-Mercadal– estan satisfets de l’afluència de gent al parc urbà de la Devesa, amb activitats sobretot als jardins i a la plaça de les Botxes.

El 2019 va ser el primer any del Ludivers a la Devesa, ara convertit en un escenari de més activitats ciutadanes –la Fira de la Terra de fa unes setmanes, per exemple–. Aquest any, després de la pandèmia, i tot i el sol, centenars de persones hi van passar durant el cap de setmana i van poder jugar a videojocs, imprimir en 3D, assistir a espectacles teatrals i jugar a jocs de taula.

Pau Regincós, codirector del Ludivers, explicava que havien preparat 80 activitats programades, incloent-hi disset tallers, quatre espais per a nadons i representació de set botigues. “És un festival familiar amb 70 taules de joc, propostes a partir d’un any i per a totes les edats, perquè ningú s’hi senti desplaçat. Aquí no hi ha ningú amb el mòbil”, deia ahir al migdia, sota l’ombra dels plataners, que no evitaven una xafogor de por.

Era difícil avorrir-s’hi, ahir a la Devesa. Demostracions de metavers en un dels estands, parades per dibuixar, xerrades sobre jocs en directe que es podien seguir a través d’un canal de Twitch, un circuit semblant a una tirolina (gairebé a ple sol)...

Una de les botigues feia una demostració del Mölkky, un joc semblant a les bitlles i amb peces de fusta amb números. Es tractava d’anar sumant punts fins a 50. S’havia de fer sumes, tenir estratègia i saber-se arriscar. Un grup d’adults hi jugaven, amb ganes.

El 2022 ha estat l’any de la reactivació de moltes coses, també del joc al carrer. El 2020 no hi va haver festival. I el 2021 el Ludivers només va ocupar la plaça de les Botxes.

LA FRASE

Hi ha 70 taules de joc [...] perquè ningú s’hi senti desplaçat. No hi ha ningú amb el mòbil
Pau Regincós
codirector del festival ludivers


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera

Obres pel nou horitzó
REURBANITZACIÓ

Obres pel nou horitzó